Εθνική ομάδα: Η σκέψη του Φαν΄τ Σχιπ και ο ειδικός ρόλος του Μασούρα

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς νέα προβλήματα και ετοιμάζεται να μπει στο σπουδαίο παιχνίδι με την Ισπανία με σκοπό να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από ένα ματς στο οποίο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Το πλάνο που έχει εκπονήσει ο Ολλανδός τεχνικός θέλει πίστη από τους παίκτες πολλά τρεξίματα και αυτοπεποίθηση όπως χαρακτηριστικά ζήτησε από τους παίκτες του. Δε θέλει να μπουν φοβισμένα στο γήπεδο, θέλει να πηγαίνουν πρώτοι στις μονομαχίες και να καλύπτουν τους συμπαίκτες τους. Βασική

προϋπόθεση είναι άπαντες να μπουν 100% συγκεντρωμένοι γιατί από το πρώτο δευτερόλεπτο η Ισπανία θα μπει δυνατά.

Η στρατηγική της ομάδας έχει αναλυθεί στο ξενοδοχείο, ωστόσο στην τελευταία προπόνηση στον Άγιο Κοσμά φαίνεται πως κατέληξε και σε σχηματισμό αλλά και σε πρόσωπα για την αυριανή αναμέτρηση.

Με 3-5-2 απέναντι στην Ισπανία

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ επιμένει στην τριάδα στην άμυνα και απόντων των Χατζηδιάκου και Μαυροπάνου, αναμένεται η τριάδα να απαρτίζεται από τους Τζαβέλλα (κεντρικός στόπερ), Τσιμίκα (αριστερό στόπερ) και Γούτα δεξί στόπερ στο ντεμπούτο του με τη “γαλανόλευκη”.

Στο τέρμα θα είναι ο Βλαχοδήμος, ενώ δεξιά κι αριστερά στις πτέρυγες θα είναι οι Ανδρούτσος και Γιαννούλης. Στο κέντρο του γηπέδου αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού οι Σιώπης (εξάρι) και Μπουχαλάκης (αριστερό οχτάρι), ενώ τις περισσότερες πιθανότητες για δεξί οχτάρι έχει ο Μάνταλος.

Στην επίθεση θα είναι ο Παυλίδης με τον Μασούρα σε ειδικό ρόλο. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα κινείται ελεύθερα όπου θέλει στους χώρους περιφερειακά του Παυλίδη με μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά.

Η σκέψη για 3-6-1 με Αλεξανδρόπουλο και Μάνταλο 10άρι

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τον Αλεξανδρόπουλο να ξεκινά βασικός ως οχτάρι, με τον Μάνταλο να πηγαίνει μπροστά από την τριάδα των χαφ σαν δεκάρι, τον Μασούρα στην κορυφή και τον Παυλίδη εκτός ενδεκάδας. Σενάριο που ίσως προτιμηθεί στη διάρκεια του αγώνα, αλλά μέχρι αύριο και ανάλογα με το τελευταίο meeting του προπονητή με τους παίκτες του δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα