Εθνική: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Οι ψίθυροι που αλιεύσαμε πριν και μετά τον αγώνα με το Βέλγιο δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Παπαπέτρου μέσα, χωρίς αγωνία αλλά ανέτοιμος. Παπαγιάννης μέσα, φανερά ανέτοιμος. Σλούκας μέσα, αλλά προσεκτικά και βλέπουμε. Κώστας Αντετοκούνμπο, ερωτηματικό.

Κάπως έτσι αναμένεται να ταξιδέψει αύριο το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής για το Μιλάνο. Με 14 παίκτες, μιας και η προθεσμία δήλωσης του ρόστερ είναι το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 14:30. Ως τότε ο Δημήτρης Ιτούδης θα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο τεχνικό επιτελείο, τους παίκτες και το ιατρικό τιμ,

προσπαθώντας να λύσει το γρίφο. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του.

Αν κάτι μένει από την μετ΄ εμποδίων προετοιμασία, αυτό είναι η ικανότητα να αψηφά κανείς τα προβλήματα και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Παίξαμε με τον Κώστα σέντερ και τον Γόντικα αναπληρωματικό, παίξαμε με τον Γιάννη σέντερ και τον Θανάση ρεζέρβα, κόντρα σε Γιόκιτς – Μιλουτίνοφ μάλιστα: ελάχιστοι άλλοι μπορούν να καυχηθούν πως έχουν τέτοια δύναμη πυρός στο «5». Το Καλάθης – Σλούκας δεν έγραψε παρά ελάχιστα χιλιόμετρα, αλλά με αυτούς δεν υπάρχει σοβαρή ανησυχία λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Η πρώτη φάση στο Μιλάνο δίνει το δικαίωμα για ρίσκα στον Ιτούδη, αφού από τον όμιλο προκρίνονται τέσσερις, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί κανείς να ξεπεράσει ένα, ακόμα και δύο στραβοπατήματα αν στο χιαστί μπορεί να υπολογίζει πως θα είναι έτοιμος να πατήσει το πόδι στο γκάζι. Αυτή είναι πιθανότατα και η στρατηγική του Έλληνα κόουτς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εμπεριέχει ρίσκο.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ημιάγρια κατάσταση, τον Ντόρσεϊ να ανεβάζει σταθερά ρυθμούς και να παίζει σε καλοδεχούμενη ένταση, τον Καλάθη αρκούντως έμπειρο για να διαχειριστεί καταστάσεις και τους Παπανικολάου-Θανάση να είναι έτοιμοι να καλύψουν όποια τρύπα ανοίξει, η Εθνική έχει πέντε σίγουρα χαρτιά ξεκινώντας την παρτίδα. Θα ήταν ευχής έργον έναν από το b unit (Αγραβάνης, Λαρεντζάκης, Λούντζης/Μποχωρίδης) να άφηναν περισσότερο το στίγμα τους στα «παράθυρα», αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Στην μικρή, ταλαιπωρημένη σε πάμπολλα επίπεδα Ελλάδα δεν αναλογεί μια 20άδα πρωτοκλασάτων, έτοιμων να καλύψουν κάθε κενό. Αυτοί είμαστε, αυτοί θα πάμε. Με τις αδυναμίες και τα μειονεκτήματά μας, που άλλα θα προσπαθήσουμε να τα καμουφλάρουμε και άλλα να τα αγκαλιάσουμε τόσο ώστε να μη μας ενοχλούν πια.

Το κατευόδιο 19 και βάλε χιλιάδων ανθρώπων το βράδυ της Κυριακής είναι ο οδηγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα