Εθνική Ελλάδας: Απαιτείται υπέρβαση

Εθνική Ελλάδας: Απαιτείται υπέρβασηgdouskasΤρί, 12/08/2020 - 12:04

Από τη Ζυρίχη τα νέα δεν ήταν καλά. Σε όμιλο των 5, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει εισιτήριο πρόκρισης για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία που θα διεξαχθεί χειμώνα (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου). Από το πρώτο group δυναμικότητας η 6η της παγκόσμιας κατάταξης Ισπανία, η οποία ως τελευταίο

αγωνιστικό δείγμα είχε το εκκωφαντικό 6-0 επί της Γερμανίας. Τρομακτικό. Ικανό να σε φοβίσει όταν θα βρεθείς απέναντι στο σύνολο του Λουίς Ενρίκε.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ δεν θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του για να τους κρατήσει σε εγρήγορση. Δεν θα χρειαστεί. Η οποιαδήποτε συζήτηση για εκείνο το «διπλό» στη Σαραγόσα με το γκολ του Γιαννακόπουλου, ας μείνει στην άκρη. Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο. Κατ’ εμέ, δεν είμαστε ούτε η ομάδα που έπαιξε αγώνες μπαράζ με τους μετέπειτα φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ Κροάτες. Η παρελθοντολογία δεν προσφέρει κάτι. 

Η προσθήκη της Σουηδίας στον όμιλο, μαζί με τις Γεωργία και Κόσοβο –πρόσφατες οι αναμετρήσεις μας για το Nations League- δημιουργεί δύσκολες συνθήκες. Αποδεκτό το επιχείρημα του Ολλανδού εκλέκτορα πως αυτή η εθνική είναι «on going project». Ακόμη πιο αποδεκτή η καθολική φωνή…αγωνίας των διεθνών να μην διακοπεί αυτό το εγχείρημα. Εάν η κυβέρνηση Φαν’τ Σχιπ κατέβαινε στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης, θα την έπαιρνε σχεδόν παμψηφεί από τους ποδοσφαιριστές του. 

Πάνω στο γρασίδι ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις. Πολλές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα και έλλειψη εύκολου γκολ, οι δύο πιο σοβαρές.  Ο Ολλανδός σε αυτά τα προκριματικά εξπρές (αρχή το Μάρτιο, τέλος το Νοέμβριο) οφείλει να κατασταλάξει σε ένα κόρμο κι ό,που βγει. Με αυτόν να ζήσει, με αυτόν να πεθάνει κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, ας κριθεί. Το γκολ είναι και θέμα ποιότητας. Οι εκλέκτορες δεν έχουν το χρόνο να δουλεύουν τις ομάδες τους. 

Ποιο θα εκλάμβανα ως δείγμα προόδου σε αυτά τα προκριματικά; Νίκες με τους θεωρητικά μικρότερους (Γεωργία, Κόσοβο), αξιοπρέπεια με τους απλησίαστους για εμάς Ισπανούς και να δώσουμε…ζόρι στους Σουηδούς. Η φημολογία (αυτή τη στιγμή μόνο τέτοια είναι) επιστροφής του Ιμπραχίμοβιτς δεν μπορεί να μπει στο κάδρο της ανάλυσης. Εάν επιστρέψει στην εθνική του, που δεν το βλέπω πιθανό, άλλη κουβέντα. 

Αυτή τη στιγμή οι Σκανδιναβοί είναι πάνω από εμάς, αλλά όχι και πολύ. Σημαντική η διαμόρφωση του προγράμματος, ακόμη πιο σημαντική η σταδιακή βελτίωσή μας. Εάν ήμουν Φαν’τ Σχιπ, στόχος μου θα ήταν τα προκριματικά να λειτουργήσουν ως σκαλοπάτι για τον ρεαλιστικό στόχο παρουσίας μας στο Euro 2024. Ο Ολλανδός όμως γνωρίζει πως με εμφανίσεις και κυρίως αποτελέσματα (στα must win matches) α λα Nations League δεν θα είναι εκείνος που θα μας οδηγήσει στα προκριματικά του επόμενου Euro

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - World Cup - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Ελλάδα - Ποδόσφαιρο Off Off gdouskas Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #Hellas Ελλάδα ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο δρόμος προς το Κατάρ δεν θα μπορούσε να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για μια ομάδα που πήρε τη δεύτερη θέση σε όμιλο της τρίτης βαθμίδας του Nations League. Article publish on Τρί, 12/08/2020 - 12:04 Article hide updated date On Article is longform On
Keywords
Τυχαία Θέματα