Εστίασε στην αποτελεσματικότητα ο Ράσταβατς

Κοιτάζει ξανά και ξανά τα στατιστικά της ΑΕΚ ο Μίλαν Ράσταβατς, όπως κι αν τα δει, όμως, το γεγονός είναι ένα και δεν αλλάζει. Η «Ένωση», που υποδέχεται τον ΑΟΞ την ερχόμενη Κυριακή (18/2), έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και την τρίτη καλύτερη επίθεση, κι αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του, σε ό,τι αφορά στην προσπάθειά της να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ έχει δεχτεί 11 γκολ
ως τώρα στη σεζόν, εκ των οποίων μόλις τα 5 στο «σπίτι» της. Επίσης, έχει σκοράρει 34 γκολ, κι από αυτά τα 22 εντός έδρας. Το παθητικό της είναι το δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία, ενώ το ενεργητικό της το τρίτο καλύτερο. Οι επιδόσεις της, γενικώς, δείχνουν την ποιότητα του αντιπάλου, οπότε ο πονοκέφαλος είναι μεγάλος για τον προπονητή της Ξάνθης.

Ο τελευταίος στη σημερινή (14/2) προπόνηση ανέβασε τους ρυθμούς για τους παίκτες του, επιμένοντας σε θέματα τακτικής, τα οποία ήταν προσαρμοσμένα στον επόμενο αντίπαλο. Στον αμυντικό τομέα ζήτησε συνοχή των γραμμών και επικέντρωσε στον τρόπο ανάπτυξης του αντιπάλου, τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια. Στον επιθετικό τομέα, με βάση το σκεπτικό ότι δεν θα είναι πολλές οι ευκαιρίες για την ομάδα του να σκοράρει, ζήτησε να φτάνει η μπάλα με ακρίβεια στους επιθετικούς κι από εκεί και πέρα απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο.

Δηλαδή, στο γκολ!

Το καλό για τον Ράσταβατς είναι ότι τελευταία πήρε μπροστά στο σκοράρισμα και ο έτερος κεντρικός επιθετικός της ομάδας, ο Κάστρο, ενώ μοναδικό πρόβλημα για τον Σέρβο τεχνικό είναι αυτό της απουσίας του Λουσέρο, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού του.

Στο μεταξύ, σήμερα (14/2) το απόγευμα o Σύνδεσμoς Πτυχιούχων Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, στον πλατανότοπο Μαΐστρου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική ημερίδα Ποδοσφαίρου, με θέμα: «Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ». Σε αυτήν, κεντρικός ομιλητής ήταν ο προπονητής της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς.
Keywords
Τυχαία Θέματα