Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός: 74-71 Όταν "ξύπνησε" ήταν αργά

Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός: 74-71 Όταν "ξύπνησε" ήταν αργάalambosΤετ, 12/30/2020 - 21:59

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά το 2020 με ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθεό Αστέρα με σκορ 74-71 έχοντας πολύ κακή απόδοση για τρία δεκάλεπτα, κάτι που συμβαίνει για μια ακόμα φορά. Η αναλαμπή του "υπνωτισμένου" για τρεις περιόδους Παπαπέτρου στην τέταρτη περίοδο και η σφιχτή άμυνα έφεραν το ματς στα ίσα στο 68-68 και οι πράσινοι ήταν έτοιμοι να "κλέψουν" το διπλό, αλλά ένα

λάθος του Νέντοβιτς με το σκορ στο 70-68 στοίχισε στην ομάδα του.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα παρουσιάστηκε πολύ κακή επιθετικά επί τρία σερί δεκάλεπτα χωρίς σημεία αναφοράς και με πολλά προβλήματα στην (περιφερειακή κυρίως) άμυνα. Το αρχικό πρόβλημα στα ριμπάουντ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να "χτίσουν" μια διαφορά στο διάστημα 5' με 12' και αυτή η διαφορά δεν μπόρεσε να καλυφθεί μέχρι το 33ο λεπτό όταν και "ξύπνησε" ο Παπαπέτρου, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. 

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη σούταρε 29 τρίποντα και 28 δίποντα φανερώνοντας ξανά τη αδυναμία να περάσει τη μπάλα στον Παπαγιάννη, που ήταν ο μόνος που πάλευε στα τρία δεκάλεπτα. Μεγάλο το πρόβλημα στη δημιουργία του Παναθηναϊκού σε όλο αυτό το διάστημα που ουσιαστικά δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να είναι ανταγωνιστική στο ματς. Στα τελευταία επτά λεπτά οι πράσινοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, ο Παπαπέτρου πέτυχε 16 πόντους, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να γυρίσουν ολοκληρωτικά την αναμέτρηση.

Το ματς ανά περίοδο

Καλό ξεκίνημα, κακή συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά στην Αλεξάντερ Νίκολιτς Αρένα με δύο τρίποντα των Γουάιτ και Μακ για το 0-6, αλλά ένα πρόβλημα στα ριμπάουντ έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Ράντονιτς που μετά το πεντάλεπτο έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα κατάφερε με συνολικό σερί 18-3 χάρη σε ένα τρίποντο του Ντρόμπιτς και τρία συνεχόμενα του Γουόλντεν (11 πόντοι στην πρώτη περίοδο) να πάρει προβάδισμα με 22-13. 

Εκτός από το προβάδισμα χάθηκε και το πολύ καλό ξεκίνημα του Παπαγιάννη με δύο μπλοκ, ένα κάρφωμα και πληθωρική παρουσία και στις δύο ρακέτες. Το 22-15 του πρώτου δεκαλέπτου έβαλε σε σκέψεις τον Γιώργο Βόβορα για τις γρήγορες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Τον πλήγωσε η περιφερειακή του άμυνα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε με κάποια λάθη (έφτασε τα 9) σε άμυνα και επίθεση δίνοντας η δυνατότητα στον Ερυθρό Αστέρα να βρίσκει ανενόχλητα τρίποντα με Κολόμ, Ντόμπριτς, Γουόλντεν (ακόμα κι ο Ράντανοφ έβαλε) για να εκτοξεύσει σε κάποια στιγμή τη διαφορά στους 17 πόντους 48-31. 

Οι γηπεδούχοι με τα 10/18 τρίποντα και 15 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 7 επιθετικά κατάφεραν να ελέγχουν το παιχνίδι και να έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους. Κάποις εκλάμψεις των παικτών του "Τριφυλλιού" (Νέντοβιτς κυρίως) στάθηκαν ικανές να ρίξουν τη διαφορά στους 11 πόντους ώστε να βλέπουν τον Ερυθρό Αστέρα σε πιο κοντινή απόσταση στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 48-37. Έπρεπε όμως να βρει κι άλλα σημεία αναφοράς στο παιχνίδι του, καθώς Παπαπέτρου και Σαντ Ρος ήταν σε κακή μέρα ενώ και οι βοήθειες ελάχιστες από ελάχιστους. 

Ματς πολύ κακής ποιότητας

Οι δυο ομάδες μπήκαν στην τρίτη περίοδο με το μυαλό στην άμυμα αλλά ξέχασαν να επιτεθούν με αποτέλεσμα το σκορ του πενταλέπτου να είναι 1-0! Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την περιφερειακή του άμυνα, περιόρισε όλα τα όπλα του Ερυθρού Αστέρα, αλλά σαν Λερνεία Ύδρα ο Ράντονιτς έριξε στο ματς τον Ριθ για πρώτη φορά κι αυτός κουβάλησε την ομάδα του στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός με κάκιστες επιθέσεις, χωρίς κανένα σημείο αναφοράς, το μόνο που κατάφερε με κάποιες σπασμωδικές κινήσεις ήταν να διατηρήσει τη διαφορά στα επίπεδα των 11 πόντων και το σκορστο 57-46. Ήτοι το σκορ της τρίτης περιόδου ήταν στο 9-9 με μοναδικούς σκόρερ τους Μπέντιλ (2), Κασελάκη (3) και Μήτογλου (4).

Η αφύπνιση του Παπαπέτρου δεν έφτασε

Στην τέταρτη περίοδο ο Ιωάννης Παπαπέτρου εμφανίστηκε στην Αλεξάντερ Νίκολιτς Αρένα, πέτυχε 16 πόντους και κατάφερε να σβήσει τη διαφορά των 11 πόντων και να πετατρέψει το 57-46 σε 68-68. Εκεί όλα έδειχναν ότι οι πράσινοι είχαν τη φόρα και το μομέντουμ για να κάνει το προσπέρασμα στο σπριντ και να κόψει πρώτος το νήμα. Ο αρχηγός με καλάθι και φάουλ και με τρίποντο από τα εννιά μέτρα έκανε την ανατροπή.

Το 70-68 με τις δύο βολές του Ο Μπράιαντ έδινε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πάει σε επίθεση ισοφάρισης ή νίκης, αλλά μια λάθος πάσα του Νέντοβιτς ήταν αρκετή για να γραφτεί ο επίλογος του αγώνα με φάουλ στον Γουόλντεν. Το 72-68 ήτα καταδικαστικό παρά το νέο τριποντο του Παπαπέτρου που έφερε το σκορ στο 72-71, ενώ στην τελευταία επίθεση ο Νέντοβιτς με το σκορ στο 74-71 δεν πρόλαβε να σουτάρει με αποτέλεσμα οι πράσινοι να φύγουν ηττημένοι και από το Βελιγράδι.

Τα στατιστικά

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Crvena Zvezda - Μπάσκετ Off Off alambos Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Μετά από κάκιστο μπάσκετ για τρεις περιόδους ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Παπαπέτρου, αφυπνίστηκε έφερε το ματς στα ίσα αλλά ένα λάθος του Νέντοβιτς στην πιο κρίσιμη επίθεση έστειλε το ροζ φύλλο αγώνα σε σέρβικα χέρια. Article publish on Τετ, 12/30/2020 - 21:59 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα