Ερυθρός Αστέρας – Εφές Αναντολού 96-97 παρ.: Πήρε το θρίλερ και βλέπει ψηλά! (highlights)

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, επικράτησε σε ματς που έσπασε καρδιές και κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ανώδυνη τελικά η ήττα για τον Αστέρα, που πέρασε play in, λόγω της ήττας της Αρμάνι.

Πλουραλισμός για τους φιλοξενούμενους, με έξι «διψήφιους» και κορυφαίο τον Πουαριέ (14 π.), οι Πετρούσεφ και Κάνααν, κορυφαίοι για τους γηπεδούχους, με 23 και 21 αντίστοιχα.

O Aστέρας, πήρε σημαντικό προβάδισμα 12 πόντων στην πρώτη περίοδο (24-16), με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πετρούσεφ, που διέλυσε τους αντίπαλους

ψηλούς, με 11 πόντους και πολύ καλά ποσοστά.

H Eφές όμως, ξύπνησε επιθετικά με τους Οσμάνι, Ντοζίερ και Σμιτς, κλείνοντας την ψαλίδα, μέχρι να έρθει η ώρα του Κάνααν, που αποκατέστησε το προβάδισμα με σερί καλάθια, αλλά και ο Ντος Σάντος, που διαμόρφωσε το 51-44 του ημιχρόνου με buzzer beater τρίποντο.

Στην τρίτη περίοδο έγινε ολική ανατροπή: ο Μπομπουά με τρία σερί τρίποντα ψαλίδισε τη διαφορά στο ελάχιστο, οι Πουαριέ, Σμιτς, Τόμπσον και Μπράιαντ ανέλαβαν στη συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία. Όμως, η Εφές στάθηκε άτυχη, καθώς ο Μπομπουά τραυματίστηκε και αποχώρησε με καροτσάκι (!) από το γήπεδο, δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου και ο Αστέρας μείωσε στο καλάθι (64-66).

Η τέταρτη περίοδος «έσπασε καρδιές»! Η Εφές, χρειαζόταν τον Λάρκιν εκείνη τη στιγμή και τον είχε, ενώ πολύτιμες λύσεις στους φιλοξενούμενους έδωσε και ο Νουόρα, σε άμυνα και επίθεση. Οι Κάνααν και Κάλινιτς, κράτησαν αμείωτη την αγωνία μέχρι το τέλος και τον Αστέρα σε απόσταση αναπνοής, αλλά οι Μπράιαντ και Ντοζίερ, έδειξαν να δίνουν τη χαριστική βολή, μπαίνοντας στο τελευταίο μισό λεπτό της κανονικής διάρκειας. Το ματς όμως είχε …ζουμί ακόμα! Από το 87-83, ο Κάνααν μείωσε στον πόντο με τρίποντο, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Από το γρήγορο φάουλ που ακολούθησε, ο Μπράιαν ευστόχησε μόνο σε μία βολή (86-88) και ο Ντος Σάντος πέτυχε λέι – απ για να στείλει το ματς στην παράταση, 2” πριν το τέλος!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Εφές προηγήθηκε με +6, οι Κάνααν και Μίλερ–ΜακΙντάιρ μείωσαν στον πόντο, αλλά ο τελευταίος αστόχησε για τη νίκη, 3” πριν το τέλος και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερυθρός Αστέρας – Εφές Αναντολού 96-97, Πήρε,erythros asteras – efes anantolou 96-97, pire