Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 79-81, στο 7-5 πλέον οι ερυθρόλευκοι

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 79-81, στο 7-5 πλέον οι ερυθρόλευκοιdstroumbΠέμ, 12/10/2020 - 22:15

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του Ολυμπιακού και το καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Βελιγράδι με 81-79. 

Κάκιστο ξεκίνημα με άμυνα από... αφρό

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε ότι μπορούσε για να βάλει τον εαυτό του σε περιπέτειες, παίζοντας άμυνα με τα... μάτια στην περιφέρεια δίνοντας την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να σουτάρει με εξωπραγματικά ποσοστά από το τρίποντο. 
Απελπιστηκά μόνος του ο Σλούκας πάλευε να κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό, έχοντας τους 10 από τους 12 πόντους. 

Οι Σέρβοι σούτεραν με ποσοστό 67% από το τρίποντο έχοντας 6 στα 9, με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει ρυθμό, ούτε ενέργεια στην άμυνα και να κάνει πολλά και εύκολα λάθη στην επίθεση, φτάνοντας στο τέλος της πρώτης περιόδου στο αποκαρδιοτικό 30-16. 

Στην δεύτερη περίοδο η είσοδος των Πρίντεζη αρχικά που σκόραρε δύο συνεχόμενα καλάθια, αλλά κυρίως του Βασίλη Σπανούλη άλλαξε την εικόνα των ερυθρολεύκων στην επίθεση. Στην άμυνα προς το τέλος του 10λεπτου βρέθηκε και η απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα φρενάροντας τον Ερυθρό Αστέρα κλείνοντα το ημίχρονο στο 45-37.

Η αντεπίθεση με Λαρεντζάκη

Από τα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου ο Ολυμπιακός βελτίωνε και τα ποσοστά του αλλά και την άμυνά του φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του. 
Με τον Λαρεντζάκη να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις και αμυντικά και επιθετικά ο Ολυμπιακός στο τέλος της 3ης περιόδου με δικό του 3ποντο πέρασε μπροστά 62-61. 
Στην αρχή της 4ης περιόδου μία τρομερή άμυνα του Λαρεντζάκη, ένα απίθανο καλάθι του Σπανούλη και δύο  βόμβες 3πόντων του Πρίντεζη και του Λαρεντζάκη έδωσαν προβάδισμα 9 πόντων για τον Ολυμπιακό 70-61. 

Ένα μπλακ άουτ με 3 επιθετικά φάουλ σε τρεις σερί επιθέσεις ο Ολυμπιακός έκανε το ματς ντέρμπι. 
Ο αγώνας κρίθηκε από την γραμμή των βολών, με τους Σπανούλη και Ο'Μπράιντ να έχουμε από μία εύστοχη πηγαίνοντας το ματς 6,8 δεύτερα πριν το τέλος στο 79-79. 
Εκεί όμως μίλησε ο Πρίντεζης που πέτυχε καλάθι και πήρε και το φάουλ 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ήταν άστοχος στην βολή και το ματς τελείωσε 81-79 για τον Ολυμπιακό που κάνει το 2/2 στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του μέσα στην εβδομάδα και ανεβαίνει στο 7-5


 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Off Off dstroumb Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του Ολυμπιακού και το καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Βελιγράδι. Article publish on Πέμ, 12/10/2020 - 22:15 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα