''Ερυθρόλευκη'' αντίδραση στο Μόναχο (video)

Με οδηγό τον Σπανούλη και καθοριστικό τον Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο 4ο δεκάλεπτο και επέστρεψε στις νίκες περνώντας από τη Βαυαρία με 62-72. Εξαιρετικοί Μιλουτίνοφ και Λεντέι που κράτησαν ψηλά τη ''κόκκινη'' σημαία στο ''κακό'' 30λεπτό.

1ο ημίχρονο

Χωρίς Σπανούλη στη πεντάδα ο Ολυμπιακός μπήκε ζεστά και με 5/5 πήρε προβάδισμα 6 πόντων (4-10) στο ξεκίνημα. Στο παρκέ πέρασε και ο Λεντέι που
έφερε την ελληνική ομάδα στο 6-12 με την Μπάγερν να έχει σαφές πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Η Μπάγερν κάνει σερί 9-0 με τον Γουίλιαμς και οι ''βαυαροί'' πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά μς 15-12.Ο Σπαονύλης σπάει το σερί αλλά ο Κόπονεν βρίσκει ρυθμό με τη σειρά του και οι δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι (18-18).

Ο Μιλουτίνοφ άργησε να βάλει το πρώτο του καλάθι και βάζει 4 μαζεμένους πόντους με τη Μπάγερν όμως να βρίσκει απάντήσεις με τα μακρινά σουτ από Κόπονεν, Χομπς και Ντάνγκουμπιτς.

Τα λάθη (8), οι βιαστικές επιθέσεις και η αστοχία δεν αφήνουν την ελληνική ομάδα να ξεφύγει με τον Ολυμπιακό να μην έχει παίκτη με πάνω από 6 πόντους(Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ). Στο τέλος του ημιχρόνου η κατάσταση καλυτερεύει,με επί μέρους σκορ 7-1 και τον Τίμα να ''πυροβολεί'' από μακριά το 20 λεπτό κλείνει 27-31.

2ο ημίχρονο

Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ συνεχίζουν να φορτώνον το γερμανικό καλάθι, ο Σέρβος μάλιστα πέτυχε ακόμα και τρίποντο! με την διαφορά να πηγαίνει στους 5 (33-38). Η Μπάγερν με 6-0 σερί και παίρνει προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 27-26 και το τέλος της δεύτερης περίοδου για το 39-38 και 43-42 ένα λεπτό πριν κλείσει η τρίτη περίοδος.Οι βολές του Λεντέι και του Βεζένκοφ δίνουν προβάδισμα δύο πόντων στην ελληνική ομάδα στο κλείσιμο του δεκαλέπτου.

Καμία ομάδα δεν έχει περάσει τους 16 στα δεκάλεπτα με το τέταρτο και τελευταίο να αρχίζει με τον Τίμα να εκτελεί από μακριά και τον Στρέλνιεκς να πετυχάινει τα πρώτα του καλάθια.Τα εντυπωσιακά καρφώματα του Ντέρικ Γουίλιαμς ξεσήκωσαν το γήπεδο και τους Γερμανούς αλλά η ομάδα του Μπλατ πήρε προβάδισμα εφτά πόντων, 49-56 στο ξεκίνημα της περιόδου.

Κάποια λάθη φέρνουν τη Μπάγερν στους τρεις αλλά ο Στρέλνιεκς, που έβαλε 7 πόντους σε λιγότερο από τρία λεπτά και τον Σπανούλη που με τρίποντο μαχαιρία έστειλε τη διαφορά στους 9 πόντους, 4.18 για το τέλος. Ο αρχηγός με καλάθι και φάουλ στέλνει την διαφορά στους 12 και η κλεψύδρα άρχισε να γέρνει προς την ελληνική ομάδα. H διαφορά έπεσε στους 7, 58-67, αλλά ο Στρέλνιεκς με ακόμα ένα τρίποντο κλείδωσε το ματς 1.22 πριν το φινάλε.

Το τελικό 62-72 έδωσε στον Ολυμπιακό την 3η του νίκη μακριά από το ΣΕΦ και την πρώτη του μετά από τρεις συνεχόμενες.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα:
Keywords
Τυχαία Θέματα