Έργα και ημέρες του Ουζουνίδη

Από την 25η Μαΐου μέχρι σήμερα, 5η Φεβρουαρίου πέρασαν πολλές ημέρες. 225 για την ακρίβεια. Τόσες ήταν η θητεία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ. 225 έντονες ημέρες. Η μία διαφορετική από την άλλη. Ο 50χρονος προπονητής όλο αυτό το διάστημα έγινε... θεός από τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και... αποδιοπομπαίος τράγος στα άσχημα αποτελέσματα.

Ο άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό
διάστημα από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα να την επαναφέρει στα σαλόνια του Champions League, τη στιγμή που ουδείς το πίστευε ή μπορούσε να σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο. Οι νίκες επί των Σέλτικ και Βίντι, αλλά και τα τέσσερα αήττητα ευρωπαϊκά ματς είναι έργο-δουλειά του Ουζουνίδη, ο οποίος με ένα φτωχό ρόστερ κατάφερε αυτόν τον... άθλο. Ενδεχομένως και αυτός ο άθλος να έπαιξε τον δικό του βαρύτατο ρόλο στην εξέλιξη της χρονιάς λόγω και του ελλιπέστατου ρόστερ της ομάδας.

Οι “σφαλιάρες” στους ομίλους του Champions League γονάτισαν την ψυχολογία της ΑΕΚ, η οποία μετά το 2-3 από τη Μπενφίκα άρχισε να καταρρέει. Οι ήρεμες και χαρούμενες ημέρες του διαστήματος Αύγουστος-Οκτώβριος έδωσαν τη θέση τους στον “Μαύρο Νοέμβριο”. Πέντε ματς χωρίς νίκη, με μία ισοπαλία και 4 ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, έφεραν σύννεφα στα Σπάτα.

Οι σχέσεις δοκιμάστηκαν, τα νεύρα ήταν τεντωμένα. Απόρροια της μεγάλης υπερπροσπάθειας του καλοκαιριού και των απαιτητικών αγώνων στο Champions League. Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου πολλά για τα ελληνικά δεδομένα, όμως σε καμία περίπτωση αυτά τα χρήματα δεν έφεραν την ευτυχία στο αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας.

Δύο νίκες επί των Ξάνθη και Λαμίας στο ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα του Δεκεμβρίου έφεραν και πάλι τα χαμόγελα, όπως και η εμφάνιση στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα. Μία ακόμα ήττα στο 88' γονάτισε ξανά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των “κιτρινόμαυρων”. Το μηδέν βαθμοί που συνόδευε το όνομα της ΑΕΚ με το τέλος των ομίλων του Champions League ήταν ένα πλήγμα για τον εγωισμό της Πρωταθλήτριας.

Η εμφάνιση στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του “AEL FC Arena” και το 0-0 με την ΑΕΛ έφερε νέα σύννεφα στις σχέσεις του Εβρίτη τεχνικού και της ΑΕΚ. Όπως και ο πρώτος αγώνας του 2019. Το 1-1 με τον Κισσαμικό στα Περιβόλια. Από αυτό το ματς η Ένωση παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Ο Ουζουνίδης εφάρμοσε το 3-5-2 και η ΑΕΚ άρχισε να... πετάει. 4-0 στα Γιάννινα, 3-0 τον Αστέρα, 5-0 τον Κισσαμικό, 2-0 στη Νέα Σμύρνη και 1-0 τον Λεβαδειακό.

Πέντε συνεχόμενες νίκες με τέρματα 15-0. Και πάλι όμως φαινόταν πως οι “κιτρινόμαυροι” δεν δείχνουν ευχαριστημένοι με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο της Πρωταθλήτριας. Φαινόταν πως το γυαλί είχε ραγίσει και πως ότι κι αν γινόταν δύσκολα θα ξανακολλούσε. Και αυτό φάνηκε με τα όσα ακούστηκαν και ειπώθηκαν μετά το 1-1 με τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση του 50χρονου τεχνικού να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ήταν η μόνη διέξοδος από ένα σκοτεινό τούνελ. Ειδικότερα δε από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία στήριξη προς το πρόσωπο του Ουζουνίδη. Σχεδόν από κανέναν πλέον στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο”.

Ο Εβρίτης προπονητής άφησε την ΑΕΚ δίχως ήττα στα εννέα τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μετρώντας 6 νίκες και 3 ισοπαλίες με τέρματα 20 υπέρ και μόλις 3 παθητικό.

Συνολικά στην θητεία του στον πάγκο των πρωταθλητών, σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες, οι έξι από αυτές στους ομίλους του Champions League. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχασε στην Τούμπα, στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο και στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό.

Τέλος εποχής Ουζουνίδη στην ΑΕΚ λοιπόν. Ότι άρχισε ωραία και ονειρικά, λοιπόν, τελείωσε με παραίτηση... Όπως και να 'χει ο Ουζουνίδης φεύγει με το κεφάλι ψηλά από την ΑΕΚ. Όπως ήρθε.
Keywords
Τυχαία Θέματα