Έρευνα για την επίθεση που δέχτηκε ο Νίκος Μαζιώτης μέσα στο κελί του

Την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε ο Νίκος Μαζιώτης στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται. Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Σπ. Φυτράκης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου
να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχτηκε επίθεση ο κρατούμενος ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος εδώ και 36 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας,νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι χτυπήθηκε με μαχαίρι. Οι αρχές θα διερευνήσουν όλα τα δεδομένα και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν είτε τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επίθεση, είτε ενδεχόμενες παραλείψεις από την πλευρά των αρμόδιων οργάνων.

Σύμφωνα με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη έγινε μέσα στο κελί του και σε αυτή συμμετείχαν περίπου δέκα κρατούμενοι. Όπως αναφέρουν ο Νίκος Μαζιώτης δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι, τα πλευρά αλλά και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα. Η επίθεση πάντως -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα- δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα