Ερχεται τσουνάμι αποκαλύψεων για τον σάτυρο ιερέα στα Κάτω Πατήσια: “Μην ξεχάσεις να διαγράψεις την συνομιλία μας”, έλεγε

Νέες καταγγελίες σε βάρος του 37χρονου ιερέα αναμένουν το επόμενο διάστημα οι αρχές, μετά και την σύλληψη του για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού.

Δεν αποκλείουν μάλιστα αυτές, να γίνουν ακόμα και από άλλες μαθήτριες του κατηχητικού του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Όπλων στα Κάτω Πατήσια.

Ο χειριστικός χαρακτήρας του ιερέα και οι πρακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιούσε και περιγράφει στην κατάθεση της η 17χρονη σήμερα μαθήτρια που κατήγγειλε το βιασμό, κάνουν τις αρχές

να να πιστεύουν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα θύματα, που έχουν πιεστεί για να μην μιλήσουν. Αύριο αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή ο ιερέας, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του αρνείται τις κατηγορίες.”Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουνα πάρα πολύ. Φοβόμουνα πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δε βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου”, είπε στους αστυνομικούς η 17χρονη, περιγράφοντας τον “Γολγοθά” που περνούσε. Αμέσως μετά ξέσπασε σε λυγμούς. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην πρώτη κατάθεση της στις αρχές, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα protothema.gr, η κοπέλα δεχόταν πίεση από τον 37χρονο που ήθελε να ανταλλάσουν χυδαίες φωτογραφίες. Ο ιερέας μάλιστα, που κατηγορείται και για πορνογραφία, προειδοποιούσε τη 17χρονη να σβήνει τις συνομιλίες που είχαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Μην ξεχάσεις να διαγράψεις την συνομιλία μας, μην την δει κανένας. Και έχεις κακά ξεμπερδέματα. Κρίμα θα είναι”, φέρεται να προειδοποιεί το κορίτσι.

Η 17χρονη αποκάλυψε στις αρχές ότι απο το 2019, έως και τον Μάιο του 2020, είχε βιαστεί τουλάχιστον 6 φορές από τον ιερέα στο κατηχητικό, σε χώρους της εκκλησίας και στο αυτοκίνητο του. Δεν είχε μιλήσει σε κανένα καθώς φοβόταν για τη ζωή της. “Φοβάμαι πάρα πολύ μην με σκοτώσει”, είπε τον περασμένο Αύγουστο σε φίλη της, στην οποία εκμυστηρεύτηκε πρώτη τον “εφιάλτη” που βιωνε. Μια σειρά σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα, φαίνεται ότι την έκανε να μιλησει, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς.

“Έτυχε να βλέπω μια σειρά που λέγεται 13 reasons why που έχει να κάνει με διάφορους βιασμούς με μια κοπέλα. Δεν ξέρω αν την ξέρετε. Ήταν ένα επεισόδιο που αυτή η κοπέλα τελοσπάντων που την βίασε αυτός και έκλαιγα για 2 ωρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, γιατί μου ήρθαν πράγματα στο μυαλό…”.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, με βάση την κατάθεση της 17χρονης εκτιμούν ότι ίσως δεν ήταν το μόνο θύμα του ιερέα, καθώς οι επιθετικές και χειριστικες συμπεριφορές του, ενδεχομένως να έχουν αποτρέψει άλλες καταγγελίες.

Παράλληλα οι αρχές εξετάζουν, μαρτυρίες από τη γειτονιά στα Κάτω Πατήσια, αλλά και μια καταγγελία 19χρονης που φέρεται να την είχε προσεγγίσει ο 37χρονος με αντίστοιχες προθέσεις, το Νοέμβριο του 2020.

“Δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε πορνογραφικό υλικό στη δικογραφία“, αναφέρει ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, εμμένοντας στην αθωότητα του πελάτη του. Σε βάρος του 37χρονου που θα περάσει αύριο το κατώφλι του ανακριτή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στην εκκλησία στην οποία λειτουργούσε ο 37χρονος ιερέας, που έχει τεθεί σε αργία με απόφαση του Αρχιεπισκόπου. Οι δράστες πέταξαν μπογιές στην είσοδο του ναού και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα