Έρχεται η ώρα. Το Μάντσεστερ χωρίζεται στα δύο! (photos)

Είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ καθηλώνει εκατομμύρια πιστούς του αθλήματος σε όλον τον πλανήτη. Πόσο μάλλον τώρα που θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά τον πρωταθλητή της φετινής περιόδου.

Μετά την «απόσυρση» από την προπονητική του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το 2013, που συνοδεύτηκε με το πρωτάθλημα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν μπει σε περιπέτειες και δεν μπορούν να βρουν έκτοτε μία ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα.
Από την άλλη πλευρά η Σίτι «ανθίζει» την δεκαετία που διανύουμε, έχοντας κερδίσει σε αυτό το διάστημα
και τα τρία πρωταθλήματα της ιστορίας της (2012, 2014, 2018).

Η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Το αιώνιο ερώτημα «βασανίζει» την πόλη. Αυτοί της Σίτι υποστηρίζουν ότι η πόλη κυριαρχείται από οπαδούς της ομάδας τους και ότι ο μεγάλος όγκος των οπαδών της «μισητής» Γιουνάιτεντ, βρίσκεται εκτός πόλης, στον υπόλοιπο πλανήτη. Μάλιστα οι οπαδοί της Σίτι υποστηρίζουν ότι η ομάδα τους εκπροσωπεί την πόλη, γιατί το γήπεδο τους βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ το «Ολντ Τράφορντ» είναι αρκετά απομακρυσμένο. Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ έχουν να αντιπαρατάξουν μία λέξη-κλειδί. «Τρόπαια». Τριπλάσιοι αυτοί που έχει κατακτήσει η ομάδα του Σόλσκιερ. 66 έναντι 22.
H ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Το 1881 όταν έγινε το πρώτο τους ντέρμπι, όλα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η λέξη επαγγελματισμός εξυπακούεται ότι δεν υπήρχε ούτε ως έννοια, ενώ οι δύο αντίπαλοι είχαν τότε και διαφορετικά ονόματα. Η Γουέστ Γκόρντον που αργότερα έγινε Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Νιούτον Χιθ (μετέπειτα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Για την ιστορία οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν 3-0. Έκτοτε και όσο περνούσαν τα χρόνια το ντέρμπι αυτό αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη αίγλη και φτάνουμε στο παιχνίδι της Τετάρτης που περιμένουν με αγωνία η πλειοψηφία των φιλάθλων παγκοσμίως.
O Ντενις Λόου σκοράρει απέναντι στην Utd και δεν πανηγυρίζει

ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ιστορικό έχει μείνει το ντέρμπι τον Απρίλιο του 1974. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Σίτι και ήθελε να μην ηττηθεί για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία. Το παιχνίδι έκρινε ο θρυλικός Ντένις Λοου, ένας άνθρωπος που είχε γράψει ιστορία με την κόκκινη φανέλα και που έμελε με δικό του γκολ να στείλει την αγαπημένη του ομάδα, ως αντίπαλος πια, στην 2η κατηγορία. Μάλιστα τότε αποδοκιμάστηκε έντονα, αν και δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε.

Το πιο συναρπαστικό ματς μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι μακράν η αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο του 2009. Η ομάδα του Φέργκιουσον προηγήθηκε τρεις φορές, ισοφαρίστηκε άλλες τόσες και τελικά επικράτησε σε ένα δραματικό φινάλε 4-3 με γκολ του Μάικλ Όουεν, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα είχε ισοφαρίσει για την Σίτι ο Μπέλαμι.

Νίκη σημαντική στην σύγχρονη ιστορία της Σίτι επί της μισητής αντιπάλου, είναι όχι σε ματς πρωταθλήματος, αλλά κυπέλλου. Τον Απρίλιο του 2011 με γκολ του Γιάγια Τουρέ οι «πολίτες» επικράτησαν 1-0 των «κόκκινων διαβόλων», στον ημιτελικό, μία νίκη που τους επέτρεψε να κατακτήσουν στη συνέχεια, με νίκη επί της Στόουκ στον τελικό (πάλι με γκολ του Τουρέ), τον πρώτοι τους τίτλο, μετά το 1976.

Αξέχαστο όχι μόνο γιατί ήταν το νικητήριο γκολ, αλλά επειδή θεωρείται το καλύτερο που πέτυχε στην καριέρα του ο Γουέιν Ρούνι, είναι αυτό που πέτυχε ο Άγγλος επιθετικός με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, τον Φεβρουάριο του 2011 στο «Ολντ Τράφορντ», με την ομάδα του να επικρατεί με σκορ 2-1.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Από το 1974 έως το 2008, η Σίτι δεν είχε νικήσει κανένα παιχνίδια στο «Όλντ Τράφορντ». Τώρα όμως η ομάδα του Γκουαρντιόλα πάει να παίξει το σημαντικότερο ματς στην πορεία της στο πρωτάθλημα, μετρώντας 5 νίκες στις 7 τελευταίες επισκέψεις της.
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν νιώθει κάποιον ιδιαίτερο φόβο για το παιχνίδι αυτό και όπως είπε χαρακτηριστικά δεν τον ενδιαφέρει τι συνέβη στο παρελθόν.
«Δεν φτιάχνω θεωρίες με το τι συνέβη στο παρελθόν. Κάθε ματς είναι εντελώς διαφορετικό», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.
«Το γεγονός είναι ότι η ομάδα έχει κάνει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος στην ομάδα μου. Είναι έναν ντέρμπι και οποτεδήποτε παίζουμε απέναντι στην Γιουνάιτεντ, τα ματς αποτελούν σημαντικά παιχνίδια για όλη την ομάδα, για τους οπαδούς»
.

Από την άλλη πλευρά ο Σόλσκιερ αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τους παίκτες του μετά την βαριά ήττα της Κυριακής, λέγοντας ότι οι παίκτες του «πόνεσαν πολύ», αλλά τόνισε ότι παραμένει ο κύριος υπεύθυνος και δεν θα τους τιμωρήσει.
Ο Νορβηγός πιστεύει ότι το ντέρμπι της Μάντσεστερ την Τετάρτη δίνει στην ομάδα του την «τέλεια» ευκαιρία να ανταποκριθεί, αλλά προειδοποίησε τους παίκτες του να είναι έτοιμοι για «πίεση» και «επιθετικότητα» της Σίτι.

«Θα σπάσουν τους αστραγάλους σας και θα σας κλωτσήσουν!», είπε με έμφαση ο 46χρονος.
«Δεν θα μας επιτρέψουν εύκολη αντιπαράθεση, θα υπάρξουν φάουλ, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Επειδή βγάζουν τόσους πολλούς παίκτες στην επίθεση θα προσπαθήσουν να μας σταματήσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.
Δεν υπάρχει κρυφό χαρτί για τις δύο ομάδες. Οι οπαδοί μας θα σας υποστηρίξουν εφ 'όσον υπάρχει προσπάθεια από μέρους σας»

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ
Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 11
Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουν.) 11
Τζο Χέις ((Μάντσεστερ Σίτι) 10
Φράνσις Λι ((Μάντσεστερ Σίτι) 10
Μπόμπι Τσάρλτον ((Μάντσεστερ Γιουν.) 9
Keywords
Τυχαία Θέματα