ΕΠΟ: Η Μαρία Καπνίση έκανε “πάσα” στα θρανία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που συνεχίστηκε σήμερα με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή, η Μαρία Καπνίση μίλησε στα παιδιά για την πορεία της στο ποδόσφαιρο, τα παιδικά της χρόνια και το ξεκίνημα στο Μεσολόγγι όπου έπαιζε με αγόρια από τα 6 ως τα 12 χρόνια της, την ένταξή της στη γυναικεία ομάδα του Μεσολογγίου στη συνέχεια και τη μεταγραφή της στον Οδυσσέα Μοσχάτου όταν ήρθε στην Αθήνα

για σπουδές.

Η Μαρία, τελειόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σήμερα, αναφέρθηκε ακόμη στην Εθνική Ομάδα της οποίας είναι μέλος τα τελευταία χρόνια και τα οφέλη που έχει αποκομίσει από το αγαπημένο της άθλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα. Πέρα από το γεγονός ότι γυμνάζω το σώμα και το πνεύμα μου, έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και έχω κάνει πολλές φιλίες. Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα, στην οποία υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και είμαστε σαν οικογένεια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για όλους και για όλες. Ειδικά τα κορίτσια, να μην σκέφτεστε ότι δεν σας ταιριάζει, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτή είναι μια παλιά νοοτροπία που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, περισσότερο στο εξωτερικό, αλλά σιγά σιγά αλλάζει και εδώ στην Ελλάδα. Δοκιμάστε να παίξετε ποδόσφαιρο και θα καταλάβετε ότι μπορείτε και ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Εγώ καταφέρνω να το συνδυάσω με τις σπουδές μου και τα προλαβαίνω όλα γιατί το θέλω και το αγαπώ. Αυτό είναι που έχει σημασία. Αν το αγαπήσετε θα μπορέσετε να παίξετε και να έχετε επιτυχίες. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα χαρά».

Το «Πάσα στα Θρανία» συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 8/6. Πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά σχολεία του Ζωγράφου (πάντα σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο) συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες στο κλειστό «Αντώνης Φώτσης», με τους εκπαιδευτές της ΕΠΟ να προβάλλουν στα παιδιά βίντεο για το «Ευ Αγωνίζεσθαι», να παίζουν μαζί τους παιχνίδια, να συμμετέχουν όλοι μαζί σε αγώνες επίδειξης και μοιράζονται πλούσια δώρα.

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» λαμβάνει χώρα φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά και είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που εκπονείται από την ΕΠΟ, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «Ευ Αγωνίζεσθαι» από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων.

Η ΕΠΟ υπολογίζει ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» έχει απευθυνθεί τη φετινή χρονιά σε περισσότερους από 4.500 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου, την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Πηγή: ΕΠΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα