Επιζών του Τζάκσονβιλ σερβίρει... μήνυση στην ΕΑ και τον χώρο διεξαγωγής

Οκτώ στο στόχαστρο.

Ένας από τους επιζώντες της επίθεσης του Τζάκσονβιλ έχει καταθέσει επίσημα αγωγή εναντίον της ΕΑ, του τόπου διεξαγωγής του τουρνουά και άλλων έξι δυνητικά υπεύθυνων.

Ο επιζών, Jacob Mitich, αγωνίστηκε στο τουρνουά και υπέστη τραυματισμούς αφού πυροβολήθηκε δύο φορές. Η εν λόγω αγωγή (μέσω του The Hollywood Reporter) υποστηρίζει

ότι οι διοργανωτές ευθύνονται για αμέλεια και μη παροχή επαρκών μέτρων ασφαλείας, και για τη διοργάνωση του τουρνουά σε ακατάλληλο χώρο.

Η μήνυση επισημαίνει το εμπορικό κέντρο του The Landing, στην οποία βρίσκεται το GLHF game bar, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, και το χαρακτηρίζει ως "κέντρο επικίνδυνων, βίαιων και πολύ συχνά θανατηφόρων δραστηριοτήτων". Επισημαίνει επίσης την πρόσφατη βία στην περιοχή, μια hit-and-run δολοφονία, ένα μαχαίρωμα και ένα διπλό πυροβολισμό, αμφισβητώντας τελικά την απόφαση της EA για τη διοργάνωση της εκδήλωσης σε αυτό το σημείο.

Απευθύνεται σε διάφορους κατηγορούμενους, λέγοντας ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν ενημέρωσε την πόλη του Τζάκσονβιλ ή το τμήμα του σερίφη της εκδήλωσης, ούτε παρέσχε επαρκή μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ανιχνευτών μετάλλων, φύλακες ασφαλείας, πολιτικές μη επανεισόδου και πολλά άλλα. Η δίκη επισημαίνει την εμπειρία του Mitich κατά τη διάρκεια της επίθεσης, λέγοντας: "Το τελευταίο πράγμα που ο κατηγορών θυμάται από αυτή τη δοκιμασία ήταν η αληθινή πεποίθηση ότι επρόκειτο να πεθάνει".

Η αγωγή αναφέρεται επίσης σε ένα υποτιθέμενο περιστατικό σε μια προηγούμενη εκδήλωση Madden στο Λας Βέγκας όπου ο επιτιθέμενος προσπάθησε να εισέλθει σε ταξί με έναν άλλο διαγωνιζόμενο, και ήταν εμφανώς αναστατωμένος όταν ο διαγωνιζόμενος αρνήθηκε. Το περιστατικό αυτό αναφέρθηκε στην EA, αλλά δεν έγιναν ενέργειες μετά από αυτό.

Το Hollywood Reporter έτρεξε ένα απόσπασμα από τον κ. James Young, από την Morgan & Morgan, δηλώνοντας: "Όπως και πολλοί φίλοι του, ο Jacob Mitich ταξίδεψε στο Τζάκσονβιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο για να κάνει ό, τι αγαπούσε. Έχει εμπιστοσύνη στον οικοδεσπότη της εκδήλωσης και τους διοργανωτές και πίστευε ότι περπατούσε σε έναν ασφαλή χώρο. Η εμπιστοσύνη αυτή καταστράφηκε όταν οι πυροβολισμοί ξεχύνονταν σε έναν χώρο γεμάτο κόσμο. Σε συνδυασμό με μια φερόμενη αποτρόπαια αποτυχία να παράσχει επαρκή ασφάλεια, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό".

pic.twitter.com/WL9dP62AtB

Electronic Arts (@EA) 30 Αυγούστου 2018

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα στις 26 Αυγούστου, μετά από την οποία η EA δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: "Η τραγική κατάσταση που σημειώθηκε την Κυριακή στο Τζάκσονβιλ ήταν μια άσχημη πράξη βίας που καταδικάζουμε έντονα. Οι πιο ειλικρινείς μας ευχές πηγαίνουν οικογένειες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους αλλά και εκείνων που τραυματίστηκαν".

Τρεις μέρες αργότερα, η EA ανακοίνωσε ότι θα δώσει δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τα θύματα του Τζάκσονβιλ, με όλα τα έσοδα να υποστηρίζουν τα θύματα της επίθεσης και τις οικογένειες των δύο παρευρισκομένων που έχασαν τη ζωή τους, Taylor Robinson και Elijah Clayton.

Άλλες εκδηλώσεις του κλάδου ανακοίνωσαν μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας. Ένα event που ακολούθησε τα ίδια βήματα είναι το PAX West, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Washington State Convention Center, από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Destiny 2 Forsaken PlayStation Exclusive Content WWE 2K19: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 75 Playable αστέρες του ρόστερ H EA παρέχει 1 εκατομμύριο δολάρια στα θύματα της επίθεσης του Jacksonville

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα