Επίθεση της Nintendo στα Emulator Sites

Στο βάθος αχνοφαίνονται πρόστιμα.

Το emulation αποτελεί μια από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις του gaming τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την ηθική του υπόσταση, με τους fans να δείχνουν την προτίμηση τους, αλλά στο απέναντι στρατόπεδο, η πλειοψηφία των εταιρειών τίθεται αντιμέτωπη σε αυτό.

Η Nintendo έχει κάνει στο παρελθόν γνωστή τη θέση της σε αυτό το θέμα, έχοντας κυνηγήσει αρκετές φορές fan games

βασισμένα σε IP της, αλλά και διάφορα emulator sites. Η θέση της δεν έχει αλλάξει ούτε και σήμερα, καθώς όπως μαθαίνουμε από το PCGamer, η ιαπωνική εταιρεία έχει κινηθεί δικαστικά ενάντια δύο ιστοσελίδων, που προσφέρουν ROMs παιχνιδιών της Nintendo.

Συγκεκριμένα, τα LoveROMs και LoveRETRO βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνύσεων της Nintendo, αφήνοντας (ίσως προσωρινά) τις υπόλοιπες ιστοσελίδες "ανέπαφες".

"Η ιστοσελίδα LoveROMs δέχεται μηνιαίως 17 εκατομμύρια επισκέπτες. Αυτός ο αριθμός επισκεπτών ελκύεται από τη δωρεάν διανομή μη εγκεκριμένων αντίτυπων από παιχνίδια της Nintendo, αλλά και άλλων πολύτιμων IP. Ακόμη, οι δύο κατηγορούμενες ιστοσελίδες κατάφεραν να κερδοφορίσουν ακόμη περισσότερο, μέσω διαφημίσεων και δωρεών, βασιζόμενες σε πνευματικές ιδιοκτησίες της Nintendo".

Η πρώτη αντίδραση από τη μεριά των δύο κατηγορούμενων, ήταν αρχικά η αφαίρεση όλων των παιχνιδιών της ιαπωνικής εταιρείας από το LoveROMS, ενώ το LoveRETRO "είναι απενεργοποιημένο μέχρι νεωτέρας". Βέβαια, η παραπάνω ενέργεια δεν φαίνεται να είναι αρκετή, καθώς η Nintendo ζητά αποζημιώσεις της τάξεως των $150.000 για κάθε παιχνίδι της εταιρείας που βρέθηκε στις ιστοσελίδες και έως $2.000.000 για κάθε καταπάτηση πνευματικού δικαιώματος, όπως και την παράδοση των domain names και των πηγών των ROMs στην ιαπωνική εταιρεία.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, θα πρέπει να περιμένετε να ξεπεράσει το ending του Infinity War ή βρίστε τον στο Twitter.

IGN GreeceΗ Nintendo θέλει να βοηθήσει στο cross-playNintendo: Γραμμή υπεράσπισης στα Loot Boxes'Στροφή' στα mobile ετοιμάζει η Nintendo

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα