Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, έξω από εστιατόριο – Τον ξυλοκόπησαν

Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο τον χτύπησε με γροθιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια έξω από εστιατόριο.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δεχθεί επίθεση και το 2015 στο ίδιο εστιατόριο όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του.

Όπως είχε διηγηθεί ο ίδιος στην αυλή του εστιατορίου εισέβαλε ομάδα αντιεξουσιαστών με απειλητικές διαθέσεις. Οι νεαροί είχαν

καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν προς το μέρος του, έριξαν γυάλινα αντικείμενα -χωρίς να χτυπήσουν τον ίδιο ή την παρέα του και απαιτούσαν την απομάκρυνσή του από “τον χώρο τους”.

“Στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα”, είχε δηλώσει.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι είχαν αποχωρήσει από το εστιατόριο και η δεύτερη πράξη του επεισοδίου είχε λάβει χώρα στον δρόμο, όταν ο κ. Βαρουφάκης πήγαινε με τη συζυγό του να φύγει με τη μοτοσικλέτα του.

“Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε χωρίς καμία απειλή”, είχε αφηγηθεί.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα