Επιτέλους «συντονισμός» στον Άρη

Η λέξη «συντονισμός» ήταν άγνωστη για πολλά χρόνια στον ποδοσφαιρικό Άρη.

Ακόμη και ο Θόδωρος Καρυπίδης που μπήκε στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια με στόχο την επιστροφή της ομάδας σε ρόλο πρωταγωνιστή στην μεγάλη κατηγορία, έκανε σημαντικά λάθη, επιπόλαιες κινήσεις που έπρεπε να τις πληρώσει.

Τελικά τις πλήρωσε και συνεχίζει έχοντας στόχο και όραμα την δημιουργία ενός συμπαγούς συνόλου ικανού να πάρει την θέση που του αρμόζει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα .

Η τρέχουσα σεζόν ήταν για τον ισχυρό άνδρα των "κιτρινόμαυρων" ένα στοίχημα που φαίνεται να το κερδίζει,
καθώς η ομάδα του (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) παίρνει το ένα από τα τρία εισιτήρια για τα προκριματικά του Europa League.

Η παρουσία του μπορεί να μην έχει πείσει απόλυτα ακόμη και τον πιο δύσπιστο οπαδό της χιλιοταλαιπωρημένης ομάδας που εκπροσωπεί, αλλά ήδη από τις κινήσεις που κάνει τώρα πριν καλά – καλά τελειώσει το πρωτάθλημα, δείχνει ότι πλέον έχει μπει στην λογική του συντονισμού, της πρόβλεψης και της προετοιμασίας ενόψει μιας δυσκολότερης και περισσότερο απαιτητικής χρονιάς που έρχεται.

Διότι ο Αρειανός του χρόνου θα ζητήσει κάτι περισσότερο από την 5η θέση.
Θα ζητήσει έναν τίτλο μέσω του κυπέλλου και γιατί όχι μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Θόδωρο Καρυπίδη να ξεχωρίζει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Μπαίνουμε απ΄ ευθείας στην ουσία του θέματος του που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του ρόστερ.
Τα κενά του φετινού Άρη εντοπίστηκαν. Αυτό δεν είναι δύσκολο.
Δύσκολο είναι να εντοπιστούν οι ενδιαφερόμενοι στόχοι.

Οι εισηγήσεις έχουν γίνει από τον Σάββα Παντελίδη ο οποίος σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και φυσικά τον Θ. Καρυπίδη που έχουν «χτενίσει» κυρίως την ευρωπαϊκή αγορά, αποφάσισαν για 4-5 μεταγραφές ουσίας.

Για παράδειγμα ήδη υπάρχει μία άτυπη συμφωνία με την ΑΪΚ Στοκχόλμης για την απόκτηση του Ντάνιελ Σούντγκρεν.
Στα δεξιά της άμυνας υπάρχει θέμα καθώς οι Τζανακάκης και Κωνσταντνινίδης δεν έπεισαν.
Με την έλευση του Σουηδού λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα.

Ζήτημα υπάρχει και για την αριστερή πλευρά της άμυνας, αλλά εκεί είναι ακόμη «θολή» η κατάσταση.
Από την μια ο διεθνής Ούγρος Κόρχουτ , από την άλλη ο πρόσφατα κληθέντας στην εθνική Βαλεριάνος, είναι δύο λύσεις που… ναι μεν αλλά. Στους δύο παρπάνω υπάρχει επίσης και ο Μενέντεθ που παίζει δανεικός στην Κόρδοβα ομάδα της β΄ εθνικής στην Ισπανία.

Σίγουρα υπάρχει θέμα για τον επιθετικό και ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές κυρίως από την Σουηδική αλλά και από την Ισπανική αγορά.
Από τις λίστες των ανθρώπων του Άρη υπάρχουν ονόματα από την Αργεντινή για τους οποίους έχουν σχηματισμένη άποψη καθώς τους έχουν δει αγωνιζόμενους.

2) ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Το θέμα που «καίει» τον Σάββα Παντελίδη είναι αυτό της παραμονής του Ματέο Γκαρσία. Οι πρώτες επαφές που έγιναν μεταξύ των Ισπανών παραγόντων της Λας Πάλμας και του κ. Διαμαντόπουλου, δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας για παραμονή του ταλαντούχου Αργεντίνου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά τίποτα περισσότερο. Υπάρχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση αποχώρησης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι το θέμα δεν πρόκειται να τραβήξει σε μάκρος.
Το αργότερο σε ένα μήνα (σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του μάνατζερ της Λάς Πάλμας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς) θα ξέρουμε την κατάληξη του.

Σε εκκρεμότητα υπάρχει και το θέμα του Ρόουζ.
Αν η Λοριάν στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής ανέβει στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας το έργο των Θεσσαλονικέων διευκολύνεται για την απόκτηση του. Στην περίπτωση όμως που η Λοριάν συνεχίσει στην Ligue 2, τα πράγματα περιπλέκονται παρά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής δηλώνει ενθουσιασμένος από τη ζωή του στην Θεσσαλονίκη και από τις συνθήκες που βρήκε στη νέα του ομάδα.

3) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κάτι που δεν βλέπαμε στο παρελθόν ήταν ο προγραμματισμός της προετοιμασίας. Φέτος ήδη έχουν εντοπιστεί τα αθλητικά κέντρα που εξυπηρετούν το πρόγραμμα της ομάδας και με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων κυρίως σε Ολλανδία και Βέλγιο (σε μία από αυτές τις δύο χώρες θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία του Άρη) θα ανακοινωθούν και τα φιλικά της καλοκαιρινής περιόδου.

4) ΓΗΠΕΔΟ
Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Άρης μια σειρά έργων για την βελτίωση των χώρων (εσωτερικά και εξωτερικά) στο «Κλ. Βικελίδης.

Περίπου 1.000.000 ευρώ θα δαπανήσει ο Θόδωρος Καρυπίδης για την αναβάθμιση του γηπέδου (VIP, φωτισμός, τουαλέτες, δημιουργία ιατρείων, αναβάθμιση δημοσιογραφικών θεωρείων και άλλα) ευελπιστώντας στην ανταπόκριση του κόσμου κυρίως με την αγορά διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές Ιουνίου.

5) ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ
Σημαντικά έργα βελτίωσης ετοιμάζονται και στο προπονητικό κέντρο του Νέου Ρύσιου.

Πέρσι πραγματοποιήθηκε ολικό λίφτινγκ. Φέτος θα γίνουν κάποιες επιπλέον ενέργειες (κυρίως στον χλοοτάπητα των δύο γηπέδων) ώστε να μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερα την δουλειά τους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

6) ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Η μαγική λέξη στην βελτίωση και συνέχεια μιας ομάδας είναι η λέξη «υποδομές».
Στον Άρη την είχαν εντελώς ή σχεδόν εντελώς ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια.
Αρχής γενομένης από φέτος τα πράγματα αλλάζουν καθώς θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα μικρά τμήματα με στόχο να μένουν στην ομάδα τα ταλέντα της και να μην φεύγουν δεξιά και αριστερά.

Πρόσφατα όλα τα τμήματα με τις συμμετοχές τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα, έδειξαν ότι διαθέτουν ακατέργαστα «διαμάντια». Αυτά είναι που θέλουν να εκμεταλλευτούν μελλοντικά οι υπεύθυνοι του συλλόγου και με τις κατάλληλες ενέργειες θα βοηθήσουν προς αυτή την κατάσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα