Επιστροφή Ρανιέρι, νίκη της Ρόμα

Στο "Ολίμπικο" η Ρόμα χάρη σε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, επεβλήθη της Έμπολι με 2-1, πλησιάζοντας την τέταρτη θέση και την Ίντερ στους 3 βαθμούς, μολονότι είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες αλλά και την αποβολή του Φλορέντσι στο 80'.

Η Ρόμα, δίχως τους τιμωρημένους Φάσιο, Τζέκο, Κόλαροφ και τους τραυματίες Μανωλά, Ντε Ρόσι, Ουντέρ, Πελεγκρίνι, προηγήθηκε νωρίς νωρίς χάρη σε πανέμορφο πλασέ του Ελ Σαραουί στο 9', με το διεθνή Ιταλό να φτάνει τα 9 γκολ στη Serie A.
Η Ρόμα πλέον έχει 10 γκολ στο πρώτο 15λεπτο των αγώνων της στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο δύο στατικές φάσεις άλλαξαν τη μορφή του αγώνα, στο 12' ο Μπενασέ εκτέλεσε το φάουλ με τον Ζεσούς να πετυχαίνει αυτογκόλ μετά την κεφαλιά του Σιλβέστρε και τρία λεπτά αργότερα ο Πασκουάλ με φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Όλσεν.

Σταδιακά οι "Τζαλορόσι" ανέκτησαν την αυτοκυριαρχία τους, διατήρησαν την κατοχή κι αφού στο ημίωρο έχασαν την ευκαιρία με τον Τζανιόλο, με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, πήραν εν νέου το προβάδισμα στο 33' με κεφαλιά του Σικ, ύστερα από φάουλ του Φλορέντσι, ο οποίος γιόρτασε τα 28α γενέθλιά του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μετριότατο, με ελάχιστες καλές στιγμές, ο Κλάιφερτ απείλησε στο 53', ο Κρούνιτς είχε ωραία κεφαλιά στο 63', ο Ελ Σαραουί με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής δεν μπόρεσε να σημειώσει το 3-1 στο 71' και στο 80' ήρθε η αποβολή του Φλορέντσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, εξέλιξη που άγχωσε τον Ρανιέρι και τους παίκτες του. Η ομάδα της Τοσκάνης πέτυχε δεύτερο γκολ στο 88' με τον Κρούνιτς, ωστόσο σωστά ο διαιτητής Μαρέσκα το ακύρωσε, αφού συμβουλεύθηκε το VAR, καθώς ο Ομπερλέν είχε κάνει χέρι στην εξέλιξη της φάσης.

Η Ρόμα με τη 13η νίκη της έφτασε τους 47 βαθμούς, ούσα στην πέμπτη θέση, ενώ η Έμπολι έμεινε στη 17η, στο +1 από την Μπολόνια και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Serie A, 27η αγωνιστική

Ρόμα-Έμπολι 2-1

"Stadio Olimpico", Ρώμη, Ιταλία

Διαιτητής: Φάμπιο Μαρέσκα

Κίτρινες κάρτες: Φλορέντσι 11', Κριστάντε 14', Ελ Σαραουί 62' - Άκουα 35'

Κόκκινες κάρτες: Φλορέντσι 80'

Ρόμα (4-2-3-1): Όλσεν - Φλορέντσι (αρχ.), Ζεσούς, Μαρκάνο, Σαντόν - Ενζονζί, Κριστάντε - Κλάιφερτ (81' Κάρσντροοπ), Τζανιόλο (55' Περότι), Ελ Σαραουί - Σικ (86' Τσέλαρ)

Προπονητής: Κλάουντιο Ρανιέρι

Έμπολι (3-5-2): Ντραγκόφσκι - Βέσελι, Σιλβέστρε, Ντελ' Όρκο - Ντι Λορέντσο, Κρούνιτς, Μπενασέ, Άκουα (64' Μπρίγκι), Πασκουάλ (83' Ουτζάν) - Ντιέγκο Φαρίας (79' Ομπερλέν), Καπούτο

Προπονητής: Μπέπε Ιακίνι
Keywords
Τυχαία Θέματα