Επίσημο: Τέλος ο Κλαρκ από την Σκωτία

Η πορεία της Σκωτίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε οριστικά το Σάββαρο, μετά την ήττα της Γκάνας από την Κροατία. Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, ο Στιβ Κλαρκ υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας. Ο 62χρονος προπονητής βρέθηκε στον πάγκο της Σκωτίας για επτά χρόνια, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος τεχνικός που οδήγησε την εθνική ομάδα σε τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Η συμμετοχή

στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποτέλεσε την πρώτη της χώρας από το 1998, ενώ είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικές παρουσίες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η επιτυχημένη αυτή πορεία είχε ως αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας να του προσφέρει νέο τετραετές συμβόλαιο μόλις τον προηγούμενο μήνα, πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η παρουσία της Σκωτίας στη διοργάνωση ολοκληρώθηκε πρόωρα, καθώς κατέγραψε μία νίκη απέναντι στην Αϊτή και δύο ήττες από το Μαρόκο και τη Βραζιλία. Ο αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων σήμαινε πως οι Σκωτσέζοι απέτυχαν για ακόμη μία φορά να προκριθούν στα νοκ άουτ μεγάλης διοργάνωσης, εξέλιξη που οδήγησε τον πρώην προπονητή των Κιλμάρνοκ, Ρέντινγκ και Γουέστ Μπρομ στην απόφαση να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.

«Όταν με προσέγγισε για πρώτη φορά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας για τη θέση του προπονητή, πολλοί άνθρωποι με συμβούλεψαν να μην την αποδεχθώ, επειδή η δουλειά είχε γίνει ένα “δηλητηριασμένο δισκοπότηρο”. Στο μυαλό μου ήμουν απλώς το μικρό παιδί από το Σόλτκοουτς που είχε πετύχει στο επάγγελμά του και τώρα η χώρα του ήθελε να γίνει ο ηγέτης της, τουλάχιστον ποδοσφαιρικά. Δεν μπορούσα να βρω κανέναν λόγο να αρνηθώ την πρόταση. Η αποστολή μου ήταν απλή: να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση», ανέφερε ανοιχτή επιστολή προς τους φιλάθλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα