Επίσημα στο «ΓΣΠ» ο τελικός του Κυπέλλου!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet θα διεξαχθεί στην Κύπρο. Νωρίτερα μέσα στην μέρα έγινε γνωστό ότι το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο στάδιο που φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια Λευκωσίας.

Μάλιστα η απόφαση για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Κύπρο

δεν ήταν ομόφωνη. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον Τάκη Αγραφιώτη, με την πλευρά των «ερυθρόλευκων» να δίνει αρνητική ψήφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.
-Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μάϊου 2023 στο γήπεδο «ΓΣΠ» στη Λευκωσία.
-Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.
-Εγκρίθηκε η παράταση του πρωταθλήματος της Super League 2 μέχρι τις 18 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται πως ο Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου, ύψωσε απαγορευτικό για την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό υπό το φόβο επεισοδίων. Άλλο γήπεδο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που να πληροί τις προϋποθέσεις δεν φαίνεται να υπήρχε και έτσι καταλήξαμε στην λύσητης Λευκωσίας. Συν τοις άλλοις, μετά τον ορισμό των εκλογών στις 21 Μαΐου, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί ο τελικός επί ελληνικού εδάφους την παραμονή τους (20/5). Επί ελληνικού εδάφους θα ήταν αδύνατο λόγω εκλογών να γίνει ο τελικός νωρίτερα από τις 27 Μαΐου κι ενώ οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν αποδεσμεύσει τους παίκτες τους για διακοπές το συντομότερο δυνατό, αφού ακολουθούν τα καλοκαιρινά προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα