Επίδομα θέρμανσης: Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε- Ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας σας

Θα πάρουν όλα τα νοικοκυριά επίδομα θέρμανσης 350 ευρώ; Ασφαλώς και όχι είναι η απάντηση. Τα 350 ευρώ που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από τον υπουργό Οικονομικών δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη βάση υπολογισμού.

Αυτή η βάση, για κάθε νοικοκυριό πολλαπλασιάζεται με έναν διαφορετικό συντελεστή, ο οποίος είναι συνδεδεδεμένος με τον ταχυδρομικό κώδικα.

Ποιο λοιπόν θα είναι φέτος το ύψος του επιδόματος; Σίγουρα δεν θα είναι μικρότερο από 100 ευρώ. Ενδεχομένως μάλιστα το ελάχιστο όριο να ανέβει. Από εκεί και πέρα το ποσό θα εξαρτάται από το ποιος είναι ο συντελεστής σε κάθε περιοχή.

Αν μάλιστα κάποιος καθίσταται για πρώτη φορά δικαιούχος επειδή πέρυσι δεν τον κάλυπταν τα εισοδηματικά κριτήρια (φέτος το όριο του άγαμου αυξάνεται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ και από τα 20.000 ευρώ στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, συν 3000 ευρώ για κάθε παιδί) και χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης, το ύψος του επιδόματος θα διπλασιάζεται.

Το ίδιο θα συμβεί και αν πέρυσι κάποιος χρησιμοποίησε ρεύμα (οπότε δεν πήρε επίδομα θέρμανσης) ή αν χρησιμοποίησε φυσικό αέριο (πήρε δεν πήρε επίδομα θέρμανσης).

Το ποσό του επιδόματος, θα διαφοροποιείται και ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Αν θέλει μάλιστα κάποιος να προϋπολογίσει αυτόματα, τότε του χρειάζεται να ξέρει το εξής: το ποσό θα είναι αυξημένο κατά 16% σε σχέση με πέρυσι για όλους, όποιο καύσιμο και αν καταναλώσουν (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, pellet, ή ξύλο για περιοχές έως 2500 κατοίκους, υγραέριο κλπ).

Και για τη στροφή στο πετρέλαιο για πρώτη φορά ή για την είσπραξη επιδόματος για πρώτη φορά, το επίδομα θα είναι αυξημένο κατά 116%.Χαρακτηριστικά είναι και τα παραδείγματα που ακολουθούν:

Στην Αθήνα για παράδειγμα, μια οικογένεια με δυο παιδιά που ζει στο κέντρο, στον Βύρωνα, δικαιούται επίδομα θέρμανσης- εφόσον καλύπτει τα εισοδηματικά κριτήρια- ύψους 230 ευρώ, ενώ μια ίδια οικογένεια στο Χαλάνδρι, δικαιούται επίδομα 259 ευρώ.

Στην περιφέρεια τώρα, μια οικογένεια με δυο παιδιά στο Βελούχι της Ευρυτανίας, θα πάρει επίδομα- εφόσον καλύπτει τα εισοδηματικά κριτήρια- που θα φθάσει τα 750 ευρώ, ενώ η ίδια οικογένεια στον Αθανάσιο Διάκο στους Δελφούς, θα πάρει επιδομα 583 ευρώ.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα