Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στις νίκες στην «ημέρα φιλάθλου του ΟΑΚΑ», επικρατώντας του Χολαργού με σκορ 86-64. Μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής ο Ρικ Πιτίνο εν΄ όψει «διαβολοβδομάδας».

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να συνδυάσει νίκη και καλό θέαμα απέναντι στον αξιόμαχο Χολαργό, προκειμένου να παραμείνει αήττητος και να διασκεδάσει
τις εντυπώσεις μετά την άσχημη εμφάνιση και την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Αποστολή εξετελέσθη για τους «πράσινους», οι οποίοι μπροστά σε 6.500 φιλάθλους που τίμησαν την «ημέρα φιλάθλου» στο Ο.Α.Κ.Α ήταν ομαδικοί (ασίστ, λάθη), κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και εν τέλει επικράτησαν εύκολα του Χολαργού.

Με τον Τόμας να είναι ο πιο αποτελεσματικός στην επίθεση, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός προηγήθηκε 23-13 στο δεκάλεπτο και 44-29 στο ημίχρονο, τελειώνοντας ουσιαστικά από τότε το παιχνίδι. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο Ρικ Πιτίνο είχε την ευκαιρία να… αδειάσει τον πάγκο του και να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Παπαγιάννη, Καλαϊτζάκη και να δει τον Μήτογλου να ξεχωρίζει με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Για τον Χολαργό, ο οποίος με το πείσμα του στάθηκε εξαιρετικά στο παρκέ και δικαιολόγησε τις 6 νίκες που είχε πετύχει σε 11 αγώνες, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Χόκινς με 17 και Αγκμπελέσε με 12 πόντους. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού είχε την γνωστή πληθωρική παρουσία που μας έχει συνηθίσει φέτος με 8 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα προσμετρείται το γεγονός ότι βρέθηκαν αντίπαλα τα αδέρφια Καλαϊτζάκη, τον Γιώργο του Παναθηναϊκού και τον Παναγιώτη του Χολαργού.

Παναθηναϊκός(Πιτίνο): Γκιστ 4, Παππάς 4, Καλάθης 10 (6ασίστ, 4ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Αντετοκούνμπο 3, Τόμας 12, Παπαγιάννης 10, Λοτζέσκι 4, Παπαπέτρου 10, Καλαϊτζάκης 3, Λάσμε 4, Μήτογλου 10 (12ρ), Λεκάβιτσους 10.
Χολαργός (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 7, Γιάνκοβιτς 8 (6ας), Οκερεαφόρ, Αγκμπελέσε 12 (7ρ, 4ας), Χόκινς 17, Κόττας 2, Καμπερίδης 4, Τάλτον 6, Σκουλίδας, Καλαϊτζάκης, Ραλάτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα