Εντυπώσεις και ουσία

Κάθε φιλικό και μια ιστορία. Κάθε ημίχρονο και μια εικόνα. Κάθε αντίπαλος και ένα συμπέρασμα. Θετικό και αρνητικό. Έτσι συνήθως συμβαίνει. Τρια ματς, τρία διαφορετικά αποτελέσματα.

Με τη Μακάμπι Νετάνια στη μόνιμη έδρα της, το «Πιλκάρσκι», η ΑΕΚ χρειάστηκε 90 λεπτά να κάνει παιχνίδι. Ταμάμ για ό,τι δουλεύει και όσα μαθαίνει από τον προπονητή της. Να η ευκαιρία.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Καρντόσο ήταν αργή στον άξονα (πορτογαλικός, με Σιμόες, Σιμάο, Ζεράλντες),
τον οποίο πάλι είχε υπερφορτώσει στο 4-2-2-2, με τα μπακ να είναι χαφ και εξτρέμ (περισσότερες δυσκολίες ταχύτητας ανάπτυξης ο Παουλίνιο από τον Χουλτ των λαθών στις σέντρες).

Στο δεύτερο μέρος, η ταχύτητα άλλαξε (Μάνταλος χαμηλά), ο ρυθμός βρέθηκε (Λιβάια, Ζεράλντες), η πίεση στην αντίπαλη ομάδα αυξήθηκε (Κλωναρίδης) και η ΑΕΚ έφτασε σε δείγμα γραφής πολύ κοντά στις απαιτήσεις του Καρντόσο. Με συνεχείς εναλλαγές θέσεων των παικτών και με γρήγορα στοχευμένο επιθετικό παιχνίδι.

Ο Λιβάια έχει κέφια πολλά σε όλα τα φιλικά και κάνει γεμάτη προετοιμασία, ο Μάνταλος είναι εύστοχος στις μεταβιβάσεις στον άξονα (τύποις στο σχηματισμό 4-2-3-1 αριστερό εξτρέμ, 4-4-2 σε φάση άμυνας αριστερά), ο Ζεράλντες ανέβηκε πολύ μετά το 45, ο Σιμάο δυσκολεύεται με αντίπαλο στην πλάτη να γυρίσει και να πασάρει, αλλά έχει κάθετη πάσα ακριβείας, ο Κλωναρίδης ήταν στις φάσεις, αλλά του έλειψε το γκολ.

Στο κακό της διάστημα, η ΑΕΚ έβαλε γκολ με τον Μάνταλο. Στο πολύ καλό διάστημα παιχνιδιού της, ο Καρντόσο μέτρησε δέκα ευκαιρίες για γκολ, έξι κλασικές. Το γκολ το έβαλε η Μακάμπι Νετάνια με φάουλ του στόπερ Γκολομπάρ! Από το πουθενά που λέμε; Αυτό!

Στα φιλικά που δεν μετράει το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις στο τρίτο και προτελευταίο τεστ στην Πολωνία. Στα επίσημα ματς, οι εντυπώσεις είναι για τους μπλόγκερς και τα αποτελέσματα κρίνουν καριέρες
Keywords
Τυχαία Θέματα