Εντουάρντο Καμαβινγκά: Το «υβρίδιο» του Πογκμπά και του Καντέ μαζί! (vid)

Προϊόν των Ακαδημιών της, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά, βρίσκεται στην ομάδα της Βρετάνης από τα 11 χρόνια του.
Γεννήθηκε σε καταυλισμό προσφύγων στη Μίκονγκ της Αγκόλας το 2002, από Κονγκολέζους γονείς, οι οποίοι διέφυγαν από την Κινσάσα. Η οικογένειά του μετακόμισε στη Γαλλία όταν ήταν δύο ετών. Ασχολήθηκε με το τζούντο για λίγο, προτού το εγκαταλείψει για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Το 2013, το σπίτι του Καμαβινγκά κάηκε, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της οικογένειας.

Ο νεαρός άσος ισχυρίστηκε ότι αυτό το γεγονός του έδωσε το κίνητρο για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο με περισσότερη προσήλωση.

Ευτυχώς θα πουν οι λάτρεις του αθλήματος, γιατί περιμένουμε πολλά στο μέλλον από αυτόν. Ήδη βέβαια μας έχει δώσει δείγματα του σπουδαίου του ταλέντου. Έχει χριστεί διεθνής, με τέσσερις εμφανίσεις στην Εθνική Γαλλίας, απέρριψε τον περασμένο Μάιο την πρόταση ανανέωσης που του πρόσφερε η Ρεν και είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, καθώς η ομάδα της Βρετάνης θα αναγκαστεί να τον πουλήσει τώρα, προκειμένου να μην φύγει ως ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι όταν και εκπνέει το συμβόλαιο του.

Direction l'EURO Espoirs en Hongrie pour @Camavinga et les Bleuets !

https://t.co/dj6KQdwRcG pic.twitter.com/ClMkpQ1tGw

Equipe de France (@equipedefrance) March 23, 2021

Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, μεταξύ αυτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στην ομάδα ότι ότι θέλει να παραμείνει στη Γαλλία και να παίξει στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Παλαιότερα λέγαμε ότι ο Καντέ κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα, που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα για να γίνει ένας ποδοσφαιριστής, παγκόσμια κλάση. Ο Καμαβινγκά κάνει ακριβώς το ίδιο. Είναι επίσης έξυπνος, αρκετά γρήγορος και πολύ καλός τεχνικά. Έχει επιδείξει μια εξαιρετική ικανότητα να εξουδετερώνει τις κινήσεις των αντιπάλων προτού αναπτυχθούν και δεν διστάζει να κάνει μεγάλες διαδρομές για να κλέψει την μπάλα πίσω από τους αντιπάλους.

Με την άφιξη του Ενζονζί στη Ρεν, μειώθηκε το αμυντικό «βάρος» που σήκωνε ο 18χρονος και του δόθηκε η ευκαιρία να έχει μεγαλύτερη ελευθερία στο επιθετικό μισό, παίζοντας συχνά ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας του. Περισσότερο έδειξε ικανός να «διαβάζει» το παιχνίδι πολύ καλύτερα από ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επέτρεπε η ηλικία του και είναι ικανός να εντοπίσει τα «τυφλά» σημεία του αντιπάλου που άλλοι παίκτες, ίσως και πιο έμπειροι δεν μπορούν να βρουν γρήγορα. Σπάνια προτιμά να εισέλθει στο τελευταίο τρίτο και να απειλήσει, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 18 χρόνων. Σε μία ομάδα, με υψηλούς στόχους και καλύτερους συμπαίκτες θα μπορέσει να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε ηγετική μορφή στην Εθνική Γαλλίας.
Ο 18χρονος Γάλλος μοιάζει με… υβρίδιο των συμπατριωτών του Πολ Πογκμπά και Ενγκολό Καντέ και στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το εξαιρετική δουλειά που κάνει στη μεσαία γραμμή και τις αμυντικές του ιδιότητες, παράλληλα με την εξαιρετική ικανότητα να πασάρει σωστά και με πολύ έξυπνο τρόπο.

If Pogba leave this summer United have their sights on CAMAVINGA.

– 18 yrs old
– Left footed (perfect partner to right footed Rice in a double pivot).
– CM/CDM
– Same agent as Shaw, DJ.

Tackles like AWB, mobile like Kante and passes like Pogba.
Remember the name Please RT pic.twitter.com/w6lyMUYXcf

— Jᴀᴄᴋʏ Hᴇɴᴄʜᴍᴀɴ (@JackyHenchman) March 30, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα