Ένας μήνας κρίνει τον τίτλο

Τα παιχνίδια των τεσσάρων προσεχών αγωνιστικών κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του εφετινού πρωταθλήματος. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται Ολυμπιακό και ΑΕΚ ενώ ταξιδεύει σε Λαμία και Τρίπολη, ενώ η ΑΕΚ παίζει εκτός έδρας απέναντι σε ΠΑΟΚ
και Ατρόμητο. Η διαχείριση του υπολοίπου της σεζόν αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, που μετά και την αφαίρεση βαθμών (αν δεν πέσει η ποινή) θέλει να κυνηγήσει τους αντιπάλους του «χτίζοντας» παράλληλα για την επόμενη χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο των 10 νικών εντός έδρας, ενώ απομένουν 5 αγώνες στην Τούμπα, μεταξύ αυτών τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τα τέσσερα παιχνίδια που έχει να δώσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη είναι με αντιπάλους Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Λαμία.

Τρέχει σερί 9 νικών στο πρωτάθλημα και 11 αγώνων χωρίς ήττα, με την τελευταία να είναι αρχές Νοέμβρη από την ΑΕΚ.

Είναι αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση και ξεκάθαρα βελτιωμένος στο παιχνίδι του σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ενώ παίκτες όπως ο Πέλκας, ο Μαουρίσιο, ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος και με τις τελευταίες του εμφανίσεις ο Μπίσεσβαρ δίνουν το κάτι παραπάνω όταν αυτό απαιτείται για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει ο «Δικέφαλος»

Η ΑΕΚ θα κληθεί στα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια που της απομένουν αν παίξει απέναντι στους τρεις τελευταίους της βαθμολογίας (Απόλλωνα, Κέρκυρα και Πλατανιά), καθώς και κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Το (δεδομένα ευχάριστο) πρόβλημα για τον Χιμένεθ είναι πως η ομάδα του συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, κατά συνέπεια έχει περαιτέρω σωματική επιβάρυνση από τους αντιπάλους της.

Ένα ακόμη δεδομένο για την «Ένωση» είναι ότι έχει κερδίσει σε ψυχολογία από τις πρόσφατες μάχες της με τον Ολυμπιακό και συνεχίζει αήττητο σερί 22 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (13ων σε ματς πρωταθλήματος).

Η νέα απώλεια στο Περιστέρι κράτησε πιο πίσω στη βαθμολογίας τον Ολυμπιακό, ενώ ο συνδυασμός με τα προηγούμενα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχουν δημιουργήσει και θέμα έλλειψης καλής ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» από πλευράς φυσικής κατάστασης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Πειραιά, που έχει και παίκτες-κλειδιά στο επιθετικό κομμάτι σε κακή αγωνιστική κατάσταση (Φορτούνης, Οτζίτζα, Μιραλάς).

Δεδομένα στόχος των πρωταθλητών είναι να μη τα παρατήσουν μέχρι το τέλος, όμως προτεραιότητα φαντάζει το ξεσκαρτάρισμα του υλικού στο διάστημα που απομένει προκειμένου να «χτίσουν» σε νέες βάσεις την επόμενη σεζόν τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα