Ένας Λουξεμβούργιος, ένας Ισλανδός και ένας Κορεάτης στο ΝΒΑ (vids)

Ένας Λουξεμβούργιος, ένας Ισλανδός και ένας Κορεάτης στο ΝΒΑ (vids)ntzouaniΠαρ, 02/26/2021 - 14:08

 

Κόσμος και... κοσμάκης έχει περάσει από τα "λαμπερά" γήπεδα του ΝΒΑ. Το novasports.gr έκανε την έρευνα του και καταγράφει το top 5 των πιο... αμπάσκετων χωρών που είχαν εκπρόσωπο

τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη. 

Λουξεμβούργο

Θα νομίζετε ότι έχουμε τρελαθεί, όμως στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί μπασκετμπολίστας από το Λουξεμβούργο! Ο κύριος Άλβιν Τζόουνς, ο οποίος εκπροσώπησε τη μικρή χώρα των 613.894 κατοίκων στο ΝΒΑ και έπαιξε για μια σεζόν στους Philadelphia 76ers το 2001. Πάντως δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο στην καριέρα του ο σέντερ των 2 μέτρων και 11 εκατοστών και αρκέστηκε στην συνέχεια σε μια πορεία σε μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες. 

Βonus: Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Λουξεμβούργου σε δύο προκριματικές φάσεις Eurobasket

Ισλανδία

Το άλλο με τον... Τοτό το ξέρετε; Όχι, δεν είναι ανέκδοτο, καθώς η... μπασκετομάνα Ισλανδία εκπροσωπήθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ από τον Πέτουρ Γκούντμουντσον. Ο γίγαντας των 2 μέτρων και 18 εκατοστών έβγαλε μια σεζόν στους Portland Trail Blazers το 1981, άλλη μια στους Los Angeles Lakers του Τζαμπάρ, του Μάτζικ και του Γουόρθι, αγωνίστηκε και στους San Antonio Spurs, ενώ αγωνίστηκε και σε αρκετές ισλανδικές ομάδες. 

Bonus: Η πρώτη επαγγελματική ομάδα του Γκουντμούντσον ήταν η... Ρίβερ Πλέιτ. 

Νορβηγία

Ο - γεννημένος στο Όσλο - Τοργκέιρ Μπριν έζησε το όνειρο του NBA για τρία παιχνίδια, φορώντας τη φανέλα των Los Angeles Clippers (1989). Στο μικρό χρόνο συμμετοχής πέτυχε τέσσερις πόντους, πήρε δύο ριμπάουντ, είχε δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ, ενώ η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε κυρίως στα ευρωπαϊκά γήπεδα. 

Bonus: Πέρασε για ένα... φεγγάρι από τη χώρα μας και αγωνίστηκε στον Άρη (1999/00).  

Νότιος Κορέα

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ασιατικής χώρας στο ΝΒΑ είναι ο κύριος Χα Σουνγκ Τζιν. Και αυτός σέντερ και μάλιστα... θηρίο (2.21 μ.). 

Ο Νοτιοκορεάτης αγωνίστηκε για δύο σεζόν στους Portland Trail Blazers (2004-2006), έπαιξε σε 46 παιχνίδια χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι και η αδερφή του, Χα Γιουν Τζου (επίσης σέντερ) αγωνίστηκε στο WNBA και στις Los Angeles Sparks.  

Bonus: Το καμάρι του νοτιοκορεάτικου μπάσκετ δηλώνει πλέον... YouTuber!

https://www.youtube.com/watch?v=jTS_QNqKDaw

Γουιάνα

Ο Rawle Junior Kalomo Marshall τίμησε τα χρώματα της μικρής νοτιοαμερικανικής χώρας στο ΝΒΑ. Μια rookie σεζόν στους Dallas Mavericks, άλλη μια στους Indiana Pacers και από εκεί και πέρα μια μακρά διαδρομή στα γήπεδα του πλανήτη. Από τον Λίβανο και τη Δομινικανή Δημοκρατία, μέχρι τη Ρουμανία, το Ιράν και την Ελλάδα (έπαιξε σε ΠΑΟΚ και Κόροιβο Αμαλιάδας). 

Bonus: Ναι, ο Rawle Marshall τίμησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και αγωνίστηκε με τη Γουιάνα στο πρωτάθλημα Καραϊβικής!
 

ΑΜΕΡΙΚΗ - NBA - ΜΠΑΣΚΕΤ Off Off ntzouani Off Off ΑΜΕΡΙΚΗ Το novasports.gr έκανε την έρευνα του και καταγράφει το top 5 των πιο... αμπάσκετων χωρών που είχαν εκπρόσωπο τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη.  Article publish on Παρ, 02/26/2021 - 14:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα