Ένας ακόρεστος Νορβηγός στο Μάντσεστερ

Η θερινή απορία «πώς θα προσαρμοστεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην καλύτερη ομάδα στο Νησί» μοιάζει τώρα που μπαίνει η Άνοιξη κάτι σαν αστείο. Ο Νορβηγός έχει πετύχει 27 γκολ σε 25 αγωνιστικές στην Premier League, κι ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ (Σάββατο 4/3, 14:30, Novasports Premier League) που διαθέτει την καλύτερη αμυντική επίδοση στο

πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί 15 γκολ. Το ένα από αυτά τα 15 είχε έρθει από τον Χάαλαντ στον αγώνα του πρώτου γύρου, στις 21 Αυγούστου.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αγωνίζεται στην ομάδα με τα περισσότερα γκολ (πρώτη η Σίτι με 64, δεύτερη η Άρσεναλ με 56, πλέον αμφότερες έχουν τα ίδια παιχνίδια). Σε οποιαδήποτε άλλη σεζόν ο Χάρι Κέιν με τα 18 γκολ του, θα ήταν άνετος οδεύοντας σε μία ακόμη πρωτιά στην αγγλική ελίτ, αλλά ο Χάαλαντ με τα αδιανόητα νούμερα, τού χαλάει το πάρτι.

Υπενθυμίζεται πως ενώ απομένουν 13 αγωνιστικές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο επιθετικός των «Πολιτών» κυνηγάει κάποια ρεκόρ. Κυρίως αυτό του πρώτου σκόρερ στην εποχή της Premier League. Tα περισσότερα γκολ σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών -όπως είναι το παρόν- τα έχει από τη σεζόν 2017/18 ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Γενικά από ιδρύσεως της Premier League (σεζόν 1992/93) αλλά σε πρωτάθλημα με 42 αγωνιστικές, το ρεκόρ έχουν από κοινού Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ με 34 γκολ. Απολύτως εφικτό για τον γεννημένο στο Λιντς στράικερ.

Ήδη έχει γράψει ιστορία για τον σύλλογό του. Ο Σέρχιο Αγουέρο είχε το ρεκόρ της Σίτι με τα περισσότερα γκολ για την PL με 26 το 2014/15, αλλά πλέον ο χρόνος για τον Αργεντινό είναι παρελθοντικός με την έλευση του Σκανδιναβού.

Ο 22χρονος μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης της Σίτι που μπορεί να φτάσει, ου μην και να υπερβεί, τα 30 γκολ στην πρώτη κατηγορία. Τελευταίος που το είχε πετύχει ο Φράνσις Λι στην…παλιά First Division το 1971/72 με 33 γκολ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εάν θέλετε να κάνουμε και λίγο πλάκα (έχοντας βεβαίως κατά νου πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα) όντως ο Χάαλαντ είναι μια ομάδα μόνος του! Έχει περισσότερα γκολ από 8 ομάδες της Premier League (Γουέστ Χαμ, Τσέλσι, Μπόρνμουθ, Κρίσταλ Πάλας, Σάουθαμπτον, Γουλβς, Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον).

Από το καπέλο του έχει βγάλει και 4 χατ-τρικ. Το σχετικό ρεκόρ κατέχει ο Άλαν Σίρερ με 5 τη σεζόν 1995/96 ως παίκτης της Μπλάκμπερν. Εάν προσμετρήσουμε όλες τις διοργανώσεις, ο Νορβηγός μετράει 33 γκολ σε 33 συμμετοχές. Ροουντ Φαν Νίστελροϊ (2002/03) και Μοχάμεντ Σαλάχ (2017/18) τον βλέπουν να έρχεται. Οι δύο τους κατέχουν το σχετικό ρεκόρ με 44 γκολ.

Τελικά ο Χάαλαντ προσαρμόστηκε στην Premier League, τί λέτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νορβηγός, Μάντσεστερ,norvigos, mantsester