Εμβόλιο Pfizer: Πλήρης έγκριση από τον FDA – Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε πλήρη έγκριση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ενάντια στο Covid-19 για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο κορωνοϊού που εγκρίθηκε από τον FDA. Η πλήρης έγκριση σύμφωνα με αμρικανικά ΜΜΕ θα διευκολύνει τους εργοδότες, τον στρατό και τα πανεπιστήμια στο να αποφασίοσυν ακόμη και υποχρεωτικό εμβολιασμό και μπορεί επίσης να καθησυχάσει ορισμένους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν καθώς

μέχρι πρότινος η άδεια ήταν προσωρινή.

“Το εμβόλιο είναι γνωστό ως το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 και τώρα θα κυκλοφορήσει ως Comirnaty, για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω”, ανέφερε ο FDA στην ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μέσα Δεκεμβρίου για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Τον Μάιο, η εξουσιοδότηση επεκτάθηκε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Από περισσότερα από 170 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί πλήρως 92 εκατομμύρια με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech.Η ανακοίνωση του FDA

“Η έγκριση του FDA για αυτό το εμβόλιο αποτελεί ορόσημο καθώς συνεχίζουμε να παλεύουμε με την πανδημία COVID-19. Παρά το γεγονός ότι τόσο αυτό όσο και τα άλλα εμβόλια πληρούν τα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για έγκριση έκτακτης ανάγκης, ειδικά για το εμβόλιο Pfizer, που πλέον είναι το πρώτο με πλήρη έγκριση από τον FDA, το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας κατασκευής, όπως ακριβώς απαιτείται από τον Αμερικανό Οργανισμό Υγείας“, δήλωσε η εν ενεργεία Επίτροπος FDA Τζάνετ Γούντοστοκ”

“Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη πραγματοποιήσει με ασφάλεια εμβολιασμούς για τον COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η πλήρης έγκριση του FDA για ένα εμβόλιο μπορεί τώρα να δημιουργήσει μια επιπρόσθετη αίσθηση εμπιστοσύνης ώστε όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Η σημερινή ημέρα είναι ένα ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας αυτής της πανδημίας στις ΗΠΑ“.

Μπουρλά: Περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε

O CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε σχετικά: “Κάθε μέρα, ξυπνάω περήφανος για την ομάδα μας στην Pfizer. Περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Περήφανος για την διαφορά που πετυχαίνουμε. Και σήμερα είναι ιδιαιτέρως περήφανος”.

Every day, I wake up proud of our team at @Pfizer.

Proud of the work we do.
Proud of the difference we are making.

And I am especially proud today.

— AlbertBourla (@AlbertBourla) August 23, 2021

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα