Εμμονή στην τακτική

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο φιλικό με την Πογκόν Στσετσίν στην Πολωνία και η εικόνα που προέκυψε δεν ήταν ξεκάθαρη, όπως αναμενόταν, από την ισοπαλία 1-1. Τα πόδια κουρασμένα, τα πρόσωπα πολλά, τα συμπεράσματα συγκεκριμένα. Πάμε να επιχειρήσουμε έναν πρώτο "έλεγχο" των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Κώστας Τζολάκης

Ο νεαρός τερματοφύλακας αντιμετώπισε κυρίως προβλήματα από την αεροπορία της Πογκόν. Είχε καλές τοποθετήσεις και φάνηκε να "χάρηκε" τη συμμετοχή
του. Οι φωνές του για να σπρώξει τους συμπαίκτες του σε επιτυχημένο αμυντικό τρανζίσιον, δείχνουν ηγετικά στοιχεία παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Γιάννης Μασούρας

Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός ο οποίος έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο. Στη δεύτερη προετοιμασία του με τους ερυθρόλευκους, δείχνει πιο έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Ένα γκολ, αρκετά σπριντ και λίγα λάθη για έναν εκ των διακριθέντων της αναμέτρησης.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Η παρουσία του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού πάντα αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, είτε πρόκειται για φιλική, είτε για επίσημη αναμέτρηση. Ο Αβραάμ προσπάθησε να βοηθήσει τον Μπα στο ορθότερο στήσιμο του στο γήπεδο.

Ουσεϊνού Μπα

Η εικόνα του στις προπονήσεις στην Πολωνία είναι εξαιρετική και η παρουσία του στο ματς με την Πογκόν δεν απείχε πολύ. Ο νεαρός στόπερ υπέπεσε σε ορισμένα τακτικά λάθη, όμως δείχνει πως έχει σπουδαία προοπτικής εξέλιξης.

Κώστας Τσιμίκας

Στο πρώτο ημίχρονο, όταν και χρησιμοποιήθηκε δούλεψε σε υψηλή ένταση πάνω στη γραμμή σε επιθετικό και αμυντικό κομμάτι. Παίκτης που γνωρίζει άριστα το ρόλο του.

Γκιλιέρμε

Ίσως ο κορυφαίος του ματς. Με την εμπειρία του φάνηκε σαν να αγωνίζεται σε παιχνίδι μεσούσης της σεζόν. Σταθερός στη μία ώρα παιχνιδιού που του έδωσε ο Μαρτίνς, είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή.

Θανάσης Ανδρούτσος

Το πολυεργαλείο του Ολυμπιακού σε νέες περιπέτειες. Χάθηκε στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη κάλυψε με επάρκεια τον Γκιλιέρμε όταν ο Μάρτινς τον πέρασε εκτός παιχνιδιού.

Ματιέ Βαλμπουενά

Ο Γάλλος έδειξε μικρά δείγματα των επαφών του με την μπάλα, δεχόμενος ασφυκτικό μαρκάρισμα από τους μέσους της Πογκόν στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι έτοιμος για περισσότερα λεπτά σε υψηλό ρυθμό και αντικαταστάθηκε.

Μπρούνο

Θετικό δείγμα, αλλά χωρίς ουσία από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος είτε λόγω προσαρμοστικότητας, είτε λόγω γνώσης του περιβάλλοντος (εξιατίας Ατρόμητου), έδωσε την εντύπωση πως ανήκει εδώ και καιρό στο σύνολο.

Ούγκο Κάιπερς

Πολλά τρεξίματα, πολλή διάθεση, χωρίς αποτελεσματικότητα από τον Ολλανδό, ο οποίος δεν βρήκε χημεία στη συνεργασία του με τον Σολδάνο. Στις προπονήσεις τα πηγαίνει καλύτερα απ' την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στους Πολωνούς.

Φράνκο Σολδάνο

Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα της Πογκόν, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ο Ολυμπιακός με τον Σολδάνο στην κορυφή έμοιαζε να κυκλοφορεί χωρίς ουσία και αποδέκτη την μπάλα. Υστέρησε σε τακτικό επίπεδο.

Φιορίν Ντουρμισάι

Καλή εμφάνιση για τον νεαρό φορ, ο οποίος με την είσοδο του στο ματς ανέβασε την επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού. Καλή συνεργασία με Γκερέρο, Ποντένσε και ώριμη παρουσία εντεκαδάτου παίκτη.

Ντανιέλ Ποντένσε

Ο Πορτογάλος μπήκε στο δεύτερο μέρος και ήταν ποιοτικός χωρίς ωστόσο να ανεβάσει στροφές στο παιχνίδι του. Είχε καλές στιγμές με τους αμυντικούς της Πογκόν να τον κρατούν σε απόσταση "ασφαλείας".

Μιγκέλ Γκερέρο

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε συνολικά στο δεύτερο μέρος στο επιθετικό σκέλος και ο Γκερέρο είναι ένας από τους υπαίτιους, καθώς προσέφερε λιγότερα λάθη και περισσότερη ενέργεια στην κορυφή.

Βασίλης Τοροσίδης

Το τεστ στο κέντρο της άμυνας ήταν θετικό για τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο έμπειρος αρχηγός του Ολυμπιακού με την εμπειρία του έδειξε πως μπορεί να δώσει βοήθειες και από αυτό το... μετερίζι.

Γιάγκος Βούκοβιτς

Ο Σέρβος συνεργάστηκε με τον Τοροσίδη δείχνοντας σχετικά φορτισμένος από το πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών. Βοήθησε στην αντιμετώπιση των απειλών των Πολωνών από ψηλά.

Απόστολος Μαρτίνης

Παίκτης με κοψιά βασικού, έδειξε πως μπορεί να κάνει πράγματα που αρέσουν στον προπονητή και σε κάθε προπονητή.

Βασιλής Σουρλής

Όσα έκανε ο νεαρός μέσος ήταν σωστά. Θετικές μεταβιβάσεις και ελάχιστα λάθη, χωρίς ωστόσο να δώσει επιθετική ώθηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα