Εμφάνιση και νοοτροπία για τίτλο

Το πρώτο βήμα για τον τέταρτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας έγινε από πλευράς ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” μετά από ένα φλύαρο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι κατά πολύ στο δεύτερο και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση εις βάρος της Λαμίας. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε η Ένωση, αλλά γενικότερα η εμφάνισή της στο δεύτερο
ημίχρονο που έκανε τους πάντες στο Ολυμπιακό Στάδιο να χαμογελάσουν.

Η είσοδος του Βίκτωρα Κλωναρίδη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ, με την παρουσία του να γίνεται άμεσα αισθητή στην αντίπαλη άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως με τον Έλληνα επιθετικό στην δεξιά πλευρά οι γηπεδούχοι απείλησαν σε επτά λεπτά όσες φορές είχαν απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο. Τρεις τελικές και δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της Λαμίας.

Ένα ακόμα κέρδος για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι η παρουσία του Νέναντ Κρστιτσιτς. Ο Σέρβος μέσος παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζει και βελτιωμένος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βρίσκοντας τα πατήματά του. Δεν είναι μόνο το γκολ που σημείωσε, αλλά γενικότερα η εικόνα του στο Β' ημίχρονο. Πάτησε αρκετές φορές περιοχή, σούταρε από μακριά, μοίρασε παιχνίδι, έψαξε κάθετες μεταβιβάσεις, είχε τελικές, είχε γκολ. Ήταν από τους παίκτες της ΑΕΚ που ξεχώρισαν.

Και επειδοί οι περισσότεροι ξεχώρισαν στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε και ένας που ξεχώρισε σε όλο το 90λεπτο. Ο αρχηγός και πολυτιμότερος της αναμέτρησης, Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο μόνος που προσπάθησε να αλλάξει επιθετικά την εικόνα της ΑΕΚ. Ήταν και αυτός που είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία, το δοκάρι λίγο πριν φύγει το πρώτο μέρος.

Στο δια ταύτα... Η ΑΕΚ του Β' ημιχρόνου άρεσε και μάλιστα πολύ. Το άσχημο είναι ότι εξακολουθεί να έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή της ημίχρονο με ημίχρονο. Αντίδραση υπάρχει και αυτό είναι σημαντικό. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σταθεροποίηση από εδώ και στο εξής.

Η πρόκριση θα χαθεί μόνο εάν αυτοκτονήσει η ΑΕΚ, η οποία στον τελικό θα συναντήσει για τρίτη διαδοχική χρονιά εκτός απροόπτου τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς είναι. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Και η Ένωση γνωρίζει πως σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Και αυτό της “εκδίκησης” για τους δύο χαμένους τελικούς, αλλά και για να κλείσει ιδανικά μια χρονιά και να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο. Με την εμφάνιση και τη νοοτρόπια του Β' ημιχρόνου η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει
Keywords
Τυχαία Θέματα