Έμαθε αντιπάλους ο Απόλλων

Τους πρώτους αντιπάλους του στο παρθενικό του «ταξίδι» στα ευρωπαϊκά κύπελλα υδατοσφαίρισης, έμαθε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς η LEN πραγματοποίησε την κλήρωση της Α΄ προκριματικής φάσης του Champions League.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη θα αγωνιστεί στο Σάμπατς της Σερβίας, στον Α΄ όμιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα ισχυρούς αντιπάλους. Δύο εξ αυτών μάλιστα, ο Ερυθρός Αστέρας και η Ντιναμό Μόσχας,
αγωνίστηκαν πέρυσι στους ομίλους της διοργάνωσης με wild card, ενώ το ίδιο έχει συμβεί παλαιότερα και με τη Γαλατάσαραϊ. Στον όμιλο υπάρχουν ακόμη η οικοδέσποινα Σάμπατς και η Οραντέα, η πιο παραδοσιακή δύναμη του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Από τις έξι ομάδες, οι τέσσερις θα περάσουν στον Β΄ προκριματικό γύρο, όπου μετέχουν απευθείας ακόμη οκτώ ομάδες, μεταξύ των οποίων και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας Βουλιαγμένη. Στη δεύτερη φάση θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τους δύο πρώτους από κάθε γκρουπ να παίρνουν το εισιτήριο για τον Γ΄ προκριματικό, όπου θα αναμετρηθούν σε τέσσερα ζευγάρια. Οι νικητές μπαίνουν στους ομίλους, οι ηττημένοι συνεχίζουν στο Euro Cup, τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της LEN.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται φυσικά και φέτος απευθείας στους ομίλους, ενώ φέτος υπάρχουν στις 12 wild card. Όπως προαναφέρθηκε, Ντιναμό Μόσχας και Ερυθρός Αστέρας χάνουν τις απευθείας θέσεις τους, χωρίς να αντικατασταθούν από άλλη ομάδα της χώρας τους. Αντ΄αυτών, μπαίνουν απευθείας στους ομίλους η περσινή νικήτρια του Euro Cup, Μαρσέιγ, αλλά και η φιναλίστ της ίδιας διοργάνωσης, Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι από το Μαυροβούνιο. Νέα παρουσία είναι και η Ντιναμό Τιφλίδας, που παίρνει τη θέση της Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία θα ξεκινήσει από τα προκριματικά. Η κάτοχος του τίτλου Φερεντσβάρος αντικαθιστά στους ομίλους την Έγκερ, που έμεινε τέταρτη στο περσινό ουγγρικό πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί φέτος στο Euro Cup, ενώ η Τσόλνοκι διατηρεί τη wild card, όπως και οι δύο γερμανικές ομάδες (Σπαντάου και Ανόβερο), αλλά και οι δύο κροατικές (Γιουγκ και Μλάντοστ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρίτη του περσινού ιταλικού πρωταθλήματος Βερόνα, η οποία συμμετείχε στο final-8 του Ανόβερου, δεν δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση της σεζόν 2019-20. Έτσι οι Ιταλοί μένολυν με δύο εκπροσώπους, την Προ Ρέκο (απευθείας στους ομίλους) και την Μπρέσια (Β΄ προκριματικός).

Αναλυτικά η εικόνα του Champions League υδατοσφαίρισης για τη σεζόν 2019-20:

Α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σάμπατς/Σερβία): ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Οραντέα (Ρουμανία), Σάμπατς (Σερβία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Βαρκελόνη/Ισπανία): Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Πε Ντ΄Ε (Γαλλία), Ένκα (Τουρκία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία)

Β΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Μπαίνουν οι: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία), Τεράσα (Ισπανία), Πότσνταμ (Γερμανία), Όρβοσι (Ουγγαρία), Μπρέσια (Ιταλία), Στρασπούρ (Γαλλία), Λοκομοτίβ Τιφλίδας (Γεωργία)

ΟΜΙΛΟΙ

Απευθείας με wild card: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), Ανόβερο (Γερμανία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)
Keywords
Τυχαία Θέματα