Ελλάδα- Νέα Ζηλανδία: Ο πιο σκληρός κερδίζει

Πριν από 48ώρες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε την ομάδα των ΗΠΑ από την οποία και γνώρισε την ήττα με 81-101 ,σε ένα παιχνίδι που λόγω της διαφοράς δυναμικότητας και λύσεων δεν καταφέραμε να δούμε πολλά πράγματα από τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη.

Υπήρξαν όμως, χωρίς αμφιβολία, κάποια καλά διαστήματα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι μέσα από τα οποία μπορούμε να πορευτούμε απέναντι στους Νεοζηλανδούς απόψε.

Αφενός και πρόκειται για μια πολύ σκληρή ομάδα με αρκετή ενέργεια, αφετέρου μιλάμε για μία ομάδα

που στο θέμα ταλέντου τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο υστερεί σε σύγκριση με την Εθνική μας, στοιχείο πάνω στο οποίο θα πρέπει να στοχεύσουμε τακτικά και να εκμεταλλευτούμε την υπέροχη μας.

Η Ελληνική ομάδα έδειξε (στο επιθετικό κομμάτι) ότι μπορεί να βρει λύσεις μέσα από τις συνεργασίες του Γουόκαπ-Παπαγιάνη , να βρει σκορ μέσα από διεισδύσεις και kick out πάσες για σουτ 3 πόντων ενώ σίγουρα το iso post του Παπαγιάννη με κίνηση στην αδύνατη πλευρά (με κοψίματα, σκριν ή και τα δυο) απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο είναι επιτακτική ανάγκη.

Φυσικά και μεγάλο ρόλο στην αποψινή αναμέτρηση θα παίξει η διαχείριση των επιθέσεων μας και η αποφυγή λαθών που θα δώσουν την ευκαιρία στους Νεοζηλανδούς να τρέξουν το γήπεδο σκοράροντας εύκολος πόντους στερώντας από εμάς κατοχές.

Τόσο υπεροχή μας μέσα στη ρακέτα όσο και το πλεονέκτημα μας στην άμυνα ένας εναντίον ενός στην περιφέρεια είναι δύο κομμάτια που μπορούν να μας δώσουν το πάνω χέρι από την αρχή της αναμέτρησης εάν τα στοχοποιήσουμε τακτικά.

Σίγουρα απέναντι σε μία τόσο σκληρή ομάδα εμείς να εμφανιστούμε ακόμα πιο σκληροί, να κερδίσουμε/ διεκδικήσουμε φάουλ αλλά και να βάλουμε τις βολές κάτι που δεν έχουμε κάνει στα προηγούμενα δύο παιχνίδια.

Χωρίς αμφιβολία είναι ένα παιχνίδι που η εθνική μας θα πρέπει να φανεί τόσο τακτικά όσο και ψυχολογικά έτοιμη να το κερδίσει. Η τακτική προσέγγιση σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, όμως απέναντι σε μία ομάδα όπως η Νέα Ζηλανδία όσο και να αναλύσουμε τα «X’s & O’s” όσο ταλέντο παραπάνω και να έχουμε σαν ομάδα το ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος θα εμφανιστεί πιο σκληρός από τον άλλον είναι οι παράγοντες που θα παίξουν το μεγαλύτερο ρόλο και ίσως τον πιο ουσιαστικό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα