Ελ Φάνινγκ: Μία Σταχτοπούτα της υποκριτικής στην μεγάλη οθόνη

Γεννημένη στις 9 Απριλίου του 1998, στο Κόνιερς, της Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελ Φάνινγκ ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα σε ηλικία μόλις 3 ετών, όταν υποδύθηκε την νεότερη εκδοχή της αδερφής της, Ντακότα Φάνινγκ, στην ταινία «Τ’ Όνομά Μου Είναι Σαμ» (I Am Sam - 2001), με τον Σον Πεν. Ωστόσο η αναγνωρισιμότητα ήρθε αρχικά το 2010 με το «Somewhere» της Σοφίας Κόπολα και την επομένη χρονιά με το «Super 8» του Τζέι Τζέι Έιμπραμς. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Teen

Spirit» του Μαξ Μινγκέλα, παρουσιάζουμε τις οκτώ πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες της ανερχόμενης ηθοποιού.

«Somewhere» (2010) της Σοφίας Κόπολα (Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ιαπωνία)

Ο Τζόνι Μάρκο είναι διάσημος ηθοποιός, ζει μέσα στις καταχρήσεις και κατοικεί στο θρυλικό Chateau Marmont Hotel στο Χόλιγουντ. Οι μέρες του είναι μια θολούρα από ποτά, γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα και φανατικούς θαυμαστές. Παγιδευμένος σε έναν τεχνητό κόσμο γεμάτο διασημότητες, ο Τζόνι έχει χάσει κάθε ίχνος του πραγματικού του εαυτού. Όλα όμως αλλάζουν όταν η 11χρονη κόρη του εμφανίζεται απροειδοποίητα και άθελά της αρχίζει να τον προσγειώνει.

Η σκηνοθέτιδα Σοφία Κόπολα δίνει άλλο ένα δείγμα της ιδιαίτερης αισθητικής της και προς έκπληξη όλων, κερδίζει τον Χρυσό Λέοντα στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Αυτή τη φορά συνεργάζεται με τους Στίβεν Ντορφ (»Public Enemies») και Ελ Φάνινγκ (»The Curious Case of Benjamin Button»). Μαζί τους και οι ηθοποιοί: Λόρα Ράμσεϊ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Μισέλ Μόναγκαν, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα