Εκτός τελικού Γιάνναρος και Καλανδαρίδης-Στεργιάκας

Η Κατερίνα Νικολαϊδου θα είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στους αυριανούς (5/8) τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, καθώς τα δύο πληρώματα που αγωνίστηκαν στους σημερινούς ημιτελικούς δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελ. βαρών έπεσε στην... περίπτωση, καθώς ένα μπλοκάρισμα στο σύστημα εκκίνησης ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλλουν τον αγώνα για πάνω από δυο ώρες, ενώ προκάλεσε και μικροζημιές στις περισσότερες βάρκες. Ο ημιτελικός έγινε στο φινάλε του προγράμματος του Σαββάτου και οι περισσότεροι
αθλητές παρουσιάστηκαν φανερά επηρεασμένοι από το συμβάν. Ο Γιάνναρος τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 7:12.75 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος την Κυριακή (5/8).

Εκτός τελικού έμεινε και το διπλό σκιφ με τους Καλανδαρίδη-Στεργιάκα. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 23 «άγγιξαν» την πρόκριση περνώντας 3οι στα 1000μ. τερμάτισαν όμως στην 4η θέση με 6:29.14 και θα πάρουν μέρος στον μικρό τελικό της Κυριακής.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, στον μικρό τελικό, οι Ασουμανάκη-Αγγελοπούλου πήραν τη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 7:12.16, ενώ η τετράκωπος άνευ των γυναικών με τις Τσαμοπούλου-Μπιτζιαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου πήρε την 3η θέση στον μικρό τελικό με 6:57.16 και κατετάγη 9η στη γενική.

Έτσι η μοναδική ελληνική ελπίδα για μετάλλιο είναι η Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ, αγώνισμα στο οποίο είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στο Βελιγράδι. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης θα αγωνιστεί στην 6η διαδρομή, με αντιπάλους τις Ντουμτσένκο (Ουκρανία), Λόμπνιγκ (Αυστρία), Γκμέλιν (Ελβετία), Τοντοντονάτι (Ιταλία) και Πέτερσεν (Δανία).

Οι ελληνικές συμμετοχές την αυριανή τελευταία μέρα του Ευρωπαικού πρωταθλήματος (ώρες Ελλάδας) έχουν ως εξής:

11:59 Διπλό σκιφ ελ βαρών (α) Νικολαϊδης-Μαρόκος (ΤΕΛΙΚΟΣ Γ΄)

12:13 Σκιφ ελ βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

12:20 Διπλό σκιφ (α): Στεργιάκας-Καλανδαρίδης (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

12:41 Διπλό σκιφ ελ βαρών(γ): Βόντζου-Εμμανουηλίδου (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

14:30 Σκιφ (γ): Κατερίνα Νικολαϊδου (ΤΕΛΙΚΟΣ Α΄)
Keywords
Τυχαία Θέματα