Εκτός play offs ο Ηρακλής, βάφτηκε βυσσινί το θεσσαλικό ντέρμπι

Αναγέννηση Καρδίτσας – Απολλων Πόντου 4-1: Με χατ – τρικ του Κονίλιο η ΑΣΑ έριξε 4άρα στον Απόλλωνα Πόντου

Τον Απόλλωνα Πόντου φιλοξένησε η Αναγέννηση Καρδίτσας στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Super League 2 (Βορράς).

Η “κιτρινόμαυρη” νίκησε εύκολα την ομάδα της Καλαμαριάς με 4-1 και πλέον με καλή ψυχολογία θα ψάξει να κλείσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με νίκη στην έδρα του Καμπανιακού.

Η

ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κονίλιο ο οποίος σημείωσε χατ – τρικ (24′ πεν., 83′, 90′), ενώ ένα γκολ είχε και ο Ξύδας στο 74′. Ο Ίννος μείωσε προσωρινά για τους γηπεδούχους στο 87ο λεπτό.

Συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Τυριακίδης): Γκέκας, Ντουμάνης, Σταμόπουλος, Ανδρικόπουλος (65′ Στασινόπουλος), Γκόλιας, Κορέλας (46′ Παπαδάκος), Σαλαμούρας (77′ Ζάγγος), Κοκκίνης (70′ Κέρθι), Βερνάρδος (70′ Ξύδας), Μπούζας, Κονίλιο.

Απόλλων Πόντου (Σιρίλ Καλί – Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κίναλης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Μαρτίνεζ, Κάρδαρης, Μουμίν, Μπούμπας, Λαμπίρης, Ακένα, Ίννος, Σαχόλλι.

Κοζάνη – Ηρακλής 1-0: Ήττα και οριστικά εκτός play offs

Η Κοζάνη κέρδισε τον Ηρακλή με 1-0 και τον άφησε οριστικά εκτός play offs για το πρωτάθλημα της Super League 2. O «Γηραιός» είχε τις φάσεις η Κοζάνη όμως την αποτελεσματικότητα και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ Β’, οι κυανόλευκοι έμειναν εκτός play offs.

Στο πρώτο μέρος λίγες ήταν οι φάσεις με αρκετά χαμηλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως με σέντρες. Ο Ηρακλής είχε καλή στιγμή στο 21′ με τον Σπυρίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά ο Καραγκιόζης μπλόκαρε σταθερά. Η Κοζάνη άνοιξε το σκορ στο 37′ σε μια φάση διαρκείας, με τον Σουλιώτη να σκοράρει από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής ανέβασε ρυθμό κλείνοντας την Κοζάνη στην εστία της αλλά ο Καραγκιόζης έσωσε τους γηπεδούχους. Οι κυανόλευκοι είχαν ντεμαράζ επιθέσεων μέσα σε πέντε λεπτά χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.Ο «Γηραιός» είχε μεγάλη ευκαιρία στο 60′ με τον Σπυρίδη για να ισοφαρίσει. Στο 64′ οι φιλοξενούμενοι είχαν εκ νέου καλή φάση, με τον Σπυρίδη να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά ο Καραγκιόζης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ενώ ένα λεπτό μετά ο τερματοφύλακας της Κοζάνης είπε νέο όχι αυτή τη φορά στο δυνατό σουτ του Νεοφυτίδη. Στο 94′ ο Καραγκιόζης έσωσε ξανά την Κοζάνη καθώς απέκρουσε το σουτ-βολέ του Κουντουριώτη.

Κάπως έτσι η Κοζάνη επικράτησε και άφησε οριστικά εκτός play off τον Ηρακλή που έπεσε στην 7η θέση με 26 πόντους ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι έμειναν στην 9η με 24 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Κοζάνη (Διγκόζης): Καραγκιόζης, Πάνος, Τάτσης, Ίτσιος, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος,Παπαδόπουλος (74′ Δόρης), Σιατραβάνης, Καλλέργης, Μαξίμοβιτς, Γραμμένος (68′ Τζημόπουλος).

Ηρακλής (Π. Αμανατίδης): Παλαβράκης, Βιτλής, Πατράλης, Γκμπενιόν, Σπυρίδης (74′ Κουντουριώτης), Κωστόπουλος, Ισνάλντο (67′ Αρόγιο), Τόρες (46′ Γκέρμους), Σιούτας, Νεοφυτίδης, Κούστα.

Νίκη Βόλου – ΑΕΛ 1-2: Βάφτηκε “βυσσινί” το θεσσαλικό ντέρμπι

Νικήτρια έφυγε από το Πανθεσσαλικό η ΑΕΛ, επικρατώντας με 1-2 της Νίκης Βόλου στις καθυστερήσεις στο θεσσαλικό ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Super League 2!

Το πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με το τέμπο να είναι χαμηλό. Στο 25′ είχαμε την πρώτη ουσιαστικά αξιοσημείωτη ευκαιρία, όταν ο Φατάι έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά είδε την προσπάθεια του να αποκρούεται εύκολα από τον Γκαραβέλη.

Στο 33′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για τη Νίκη, με τον Κάσσο να αγγίζει το 1-0. Στο 39′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Αντράντα, όμως ο Γκαραβέλης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του παίκτη της ΑΕΛ, ενώ στο 42ο λεπτό ο Καλουτσικίδης έκανε τη σέντρα σουτ που πέρασε παράλληλα από την κυανόλευκη εστία χωρίς να μπορέσει κανείς να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς την εστία. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Βυσσινί. Αφού πρώτα απείλησαν με μακρινό σουτ του Στίνα που βρήκε έτοιμο τον Γκαραβέλη, οι παίκτες της ΑΕΛ άνοιξαν το σκορ στο 48′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ηλιάδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Φατάι πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 «παγώνοντας» το Πανθεσσαλικό! Ο πολύ δραστήριος Αντράντα σούταρε δυνατά εκτός περιοχής στο 51′ όμως και πάλι ο κίπερ της Νίκης ήταν στην θέση του και μπλόκαρε, με τους κυανόλευκους να προσπαθούν να συνέλθουν από το προβάδισμα της ΑΕΛ, που έδειχνε να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Το σουτ του Στίνα στο 60′ πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκαραβέλη, με τη Νίκη να καταφέρνει να βρει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, στην πρώτη κλασσική της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 63′ μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έμεινε ζωντανή εντός περιοχής μετά από κεφαλιά του Στίκα και ο Πέττας στο δεύτερο δοκάρι, με ένα υπέροχο ψαλιδάκι εκτέλεσε τον Σουλούκο για το 1-1 μέσα σε αποθέωση! Το γκολ ξεσήκωσε αναμενόμενα τον κόσμο στην κερκίδα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον ρυθμό να είναι τελείως διαφορετικός από εκείνον στο αντίστοιχο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Η Νίκη πήρε τα ηνία του αγώνα έχοντας το μομέντουμ και είχε δύο ευκαιρίες για να «γυρίσει» το ματς, πρώτα με την προβολή του Πέττα στο 72′ και έπειτα με το δυνατό σουτ του Λίταινα στο 75′, όμως και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του ματς ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές για να μην χάσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ΑΕΛ βρήκε τελικά το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις. Μετά από ολιγωρία της κυανόλευκης άμυνας που δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Νίνο τη βρήκε.. μπροστά του και απλά την έσπρωξε στα δίχτυα στο 94′ για το 1-2 χαρίζοντας το τρίποντο την ομάδα του.

Η ΑΕΛ έφτασε έτσι τους 46 βαθμούς, η Νίκη έμεινε στους 32 και οι δύο αντίπαλοι διατηρήθηκαν σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στην τελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ κοντράρεται με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ οι Βολιώτες δοκιμάζονται στην έδρα του ΠΑΟΚ Β’.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος (51′ Τοπαλίδης), Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (46′ Λίταινας), Μιράντα, Πολίτης (62′ Κρητικός), Πέττας (85′ Μακατσάρια)

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (77′ Θωμαΐδης), Στίνα (66′ Παπαγεωργίου, Φατάι (88′ Κόσιτς), Πεντρόσο (66′ Κοσσονού), Μαυριάς (77′ Νίνο)

Keywords
Τυχαία Θέματα