Εκστρατεία για την ασφαλή κολύμβηση ανακοίνωσε η LEN

Εκστρατεία με αντικείμενο την ασφαλή κολύμβηση εγκαινιάζει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία υγρού στίβου, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Κοπεγχάγη, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα.

Η εκστρατεία της LEN, με τίτλο "Getting Europe Swimming Safely", έχει ως σκοπό να μειώσει τους θανάτους από πνιγμό στην Ευρώπη και να θέσει συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εκμάθηση της κολύμβησης,
ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

«Εδώ δεν μιλάμε για ελίτ αθλητές. Πρέπει να φροντίσουμε τα μικρά παιδιά. Είναι ένα πλάνο που πρέπει να φτιάξουμε μαζί με τις εθνικές ομοσπονδίας, γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα μετάλλια, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ρεκόρ, αλλά και την υγεία του κόσμου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της LEN, Πάολο Μπαρέλι, ο οποίος κάλεσε τις κυβερνήσεις και τα Υπουργεία Αθλητισμού των ευρωπαϊκών κρατών να συνεργαστούν πάνω σε αυτό το πλάνο.

Περίπου 35.000 άνθρωποι στην ευρωπαϊκή ήπειρο χάνουν τη ζωή τους μέσα στο νερό κάθε χρόνο, ενώ ο πνιγμός αποτελεί μία από τις δέκα συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και μία από τις πέντε πρώτες για παιδιά κάτω των 15 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας ναυαγοσωστικής, Ντέτλεφ Μορ.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα προωθήσει η LEN είναι η καθιέρωση μίας μπλε κάρτας, που θα επέχει θέση πιστοποιητικού κολυμβητικής ικανότητας. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία προτείνει την καθιέρωση προγραμμάτων εκμάθησης κολύμβησης, ώστε το αργότερο μέχρι την ηλικία των 8 ετών, τα παιδιά να μπορούν να διανύσουν τουλάχιστον 200 μέτρα σε θερμά νερά.
Keywords
Τυχαία Θέματα