Εκλογές ΕΟΚ: Δεκτή η προσφυγή των 36 συλλόγων από το Πρωτοδικείο για το δικαίωμα ψήφου

Τριάντα έξι σωματεία που είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο για την ανάκτηση δικαιώματος ψήφου στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ που έχουν οριστεί στις 12 Σεπτεμβρίου από την πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης, δικαιώθηκαν και ενώ αύριο (1/9) θα εκδοθεί η δικαστική απόφαση για 16 συλλόγους ακόμα στην προσφυγή που έχουν καταθέσει, με το ίδιο αίτημα.

Τα 36 σωματεία θα πρέπει να εγγραφούν στην λίστα των εκλεκτόρων που αριθμεί μέχρι τώρα

557 και διευρύνεται με τις νέες προσθήκες και ενώ η Αμφιλοχία, Παλατιανή, Πανελευσινιακός, Ατρέας και Γλαύκος που είχαν συμπεριληφθεί στην προσφυγή των 41 συλλόγων, είχαν, ήδη συμπεριληφθεί στους καταλόγους. Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να δοθούν οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι στην εφορευτική επιτροπή.

Αύριο, (1/9) υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της διορισμένης από το Πρωτοδικείο προσωρινής διοίκησης, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων. Δεν αποκλείεται βέβαια να συζητηθεί και το θέμα των προσφυγών, αφού με μια τέτοια αιτιολογία είχαν αναβληθεί οι πρώτες προγραμματισμένες εκλογές, της 28η Μαρτίου.

Σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν οι εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου, είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης, η θητεία της προσωρινής διοίκησης θα λήξει και θα υπάρξει νέα προσφυγή στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό νέας, είτε με την ίδια σύνθεση, είτε με διαφορετική. Στους δυο προηγούμενους ορισμούς, η πλειοψηφία των μελών ήταν προσκείμενη στην τελευταία, αιρετή διοίκηση της ΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα