Εκλογές 2023 -Τσίπρας στη Ζαχαρέα: Μετά το αποτέλεσμα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα έδωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποκάλυψε, πως μετά το “οδυνηρό σοκ” όπως είχε ο ίδιος χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, το πρώτο που σκέφτηκε ήταν η παραίτηση.

“Πρώτα

απ’ όλα επειδή είναι η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά από ένα οδυνηρό για εμάς αποτέλεσμα. Για εμάς ήταν ένα σοκ, που μας δημιούργησε πολύ μεγάλα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης. Να ξεπεράσουμε το σοκ και να διορθώσουμε τα λάθη μας” ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

“Δεν ψάχνουμε να βρούμε ευθύνες στους πολίτες, στους πολιτικούς αντιπάλους. Πολλές φορές την εικόνα Βαβυλωνίας των στελεχών μας. Το πολιτικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο να υποδεχθεί, δεν βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλο”.

Σχετικά με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, αλλά και άλλων στελεχών, τόνισε: “Δεν θ’ αναφερθώ ονομαστικά, αλλά συμπεριλαμβάνω με τον όρο αστοχίες όλες τις δηλώσεις που έγιναν”.

Ερωτηθείς για το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε: “Δεν θα κρυφτώ, εγώ συμμετέχω στην πολιτική αλλά δεν είμαι μηχανή είμαι άνθρωπος. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση. Ήταν το πρώτο συναίσθημα και δεν ήταν φευγαλέο. Με βασάνισε αρκετές ώρες, μέρες…. Όταν ξεπέρασα το σοκ, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω.

Δεν έχω δικαίωμα απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο 1 εκατ. που μας ψήφισε και να τους αφήσω μόνους σε μια δύσκολη στιγμή. Υπερίσχυσε το να σταθούμε στα πόδια μας, και να δώσουμε μια νέα μάχη. Το σκορ της προηγούμενης κάλπης δεν μετράει στις επόμενες. Θα ήθελα να το παρομοιάσω με αθλητικούς όρους, δεν είναι επαναληπτικός αγώνας, αλλά η δεύτερη προσπάθεια ενός άλτη που έβαλε ψηλά τον πήχη, πέρασε από κάτω και τώρα πρέπει να βρει ψυχολογία να τον περάσει”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.”Εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική”

Τόνισε στη συνέχεια πως “εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική. Η απλή αναλογική παραμένει όραμα και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς. Όραμά μας ήταν ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα, με κυβερνήσεις συνεργασίας”. Συμπλήρωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη με εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης εκτός της ΝΔ, που βλέπει πως πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας προεκλογικά και είδαμε πως η στάση των άλλων κομμάτων στη συνεργασία ήταν εχθρική”.

Ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι: “Ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου, την ατζέντα με βάσει συζήτησης για όσα συνέβησαν το 2015 και όχι από το 2019. Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη υπό τον φόβο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές”, ενώ για τη Χρυσή Αυγή ανέφερε: “Η δήλωση για όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή διαστρεβλώθηκε. Δεν αναφέρθηκα στους Χρυσαυγίτες που στέλνουν στελέχη μας στα νοσοκομεία αλλά σε πολίτες που ψήφιζαν” ισχυρίστηκε.

“Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ”

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: “Εμείς θέλουμε εργασιακή ασφάλεια και δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια, να μην γίνουν πλειστηριασμοί” υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

“Στόχος μας είναι η ανατροπή των συσχετισμών. Δεν παραγνωρίζουμε ότι είναι για εμάς ένα δυσμενές αποτέλεσμα” ενώ για το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: “Είμαστε κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα της Δεξιάς. Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης”.

Για το “μετά” ανέφερε: “Για να φτάσουμε στο μετά, πρέπει να διανύσουμε τέσσερις κρίσιμες εβδομάδες. Δεν κάνω καν σκέψεις για το μετά” είπε, δε, ερωτηθείς σχετικά με τη διενέργεια ενός συνεδρίου τον Οκτώβριο, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα