Έκλεισε ιδανικά μια πετυχημένη χρονιά

H αλήθεια είναι πως όταν τα δύο τελευταία χρόνια, ως ρεπόρτερ Πανιωνίου, έβλεπα τους παίκτες να πανηγυρίζουν την ευρωπαϊκή έξοδο και την Κυριακή οι εικόνες αυτές να ανήκουν σε άλλη ομάδα, ένιωσα κάπως περίεργα. Μου κακοφάνηκε. Μας είχε καλομάθει όλους ο Πανιώνιος.

Οι “κυανέρυθροι” και ο Μιχάλης Γρηγορίου αν και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις δεν κατάφεραν να κατακτήσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την 5η θέση. Χάθηκε από τον Αστέρα, από τον οποίο δεν ηττήθηκε ούτε στην Τρίπολη, ούτε στη Νέα
Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος με 40 βαθμούς τελείωσε το πρωτάθλημα στην 7η θέση, έκλεισε τη σεζόν με δύο νίκες κόντρα σε Πλατανιά και Λεβαδειακό και τα χαμόγελα επέστρεψαν στα πρόσωπα των φιλάθλων της ομάδας.

Ο κόσμος στο τέλος χειροκρότησε τους παίκτες του Πανιωνίου, που για σχεδόν 10 μήνες και με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να μείνει μέσα στο κόλπο της πεντάδας μέχρι τέλους. H πικρία της ήττας από τον Παναθηναϊκό... εξατμίστηκε γρήγορα. Ήταν μια κακή παρένθεση.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, που συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στους πάγκους στη μεγάλη κατηγορία, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Πανιώνιο με χαμόγελο και χειροκρότημα. Η πλειοψηφία του κόσμου αναγνώρισε και τη δουλειά του και τις ατυχίες και τα προβλήματα που είχε από την αρχή της χρονιάς. Τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα έκλεισαν ιδανικά μια πετυχημένη χρονιά για τον Γρηγορίου και για τον Πανιώνιο.

Η από κοινού απόφαση να μη συνεχίσουν και τη νέα σεζόν πάρθηκε με απώτερο σκοπό ο νέος προπονητής που θα έρθει, αν είναι ο Ανιγκό, να τα πάει καλύτερα και να βγάλει ξανά τον Πανιώνιο στην 5η θέση. Αν και κατά την άποψή μου, ο Γρηγορίου με ένα πλούσιο και όχι ακριβό ρόστερ στα χέρια του έδειξε πως μπορεί να πετύχει πολλά με τον Πανιώνιο. Δεν περιμένω να συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Γρηγορίου και Πανιώνιος “χωρίζουν” σαν φίλοι και θα παραμείνουν φίλοι.

Κάθε αλλαγή προπονητή είναι και ένα πείραμα. Με μεγαλύτερο ρίσκο από το αν θα σου βγουν ή όχι οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στην ομάδα. Ο Πανιώνιος θα ανανεωθεί ριζικά από τις επόμενες κιόλας μέρες. Σε τεχνικό τιμ και επίπεδο ποδοσφαιριστών.

Ο Νίκος Ζαμάνης και ο Χρήστος Δάρας έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους και εάν θέλουν να αποφύγουν τα λάθη της χειμερινής περιόδου θα πρέπει να λειτουργήσουν με ωριμότητα και σύνεση, έτσι ώστε ο Πανιώνιος να επιστρέψει στην πεντάδα στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΥΓ: Μιας και είναι το τελευταίο blog για το φετινό πρωτάθλημα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Μιχάλη Γρηγορίου και τους συνεργάτες του, όσο και στους παίκτες του Πανιωνίου για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα