Έκανε το χρέος της! (video)

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να μπορέσει να έχει ένα ήσυχο απόγευμα καθώς επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κατάφερε να πάρει μια επαγγελματική νίκη και να φτάσει τους 41 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός αλλά με ένα ματς περισσότερο.

Αντίθετα, η Λαμία
έμεινε στους 19 πόντους και τη 13η θέση, μόλις δύο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΕΚ ανώτερη και αποτελεσματική

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος απ’ τα πόδια. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο τέταρτο μόλις λεπτό. Ο Μπακασέτας πραγματοποίησε ένα τρομερό σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού τράνταξε το δεξί δοκάρι του Πίτκα ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκάλο σέντραρε από τα δεξιά, ο Μασούντ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η επόμενη πολύ καλή στιγμή της Ένωσης ήρθε στο 37ο λεπτό. Ο Λιβάια από εκτελεστής έγινε δημιουργός, σέντραρε, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος απ’ το δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» στο σκοράρισμα. Ο Σιμόες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος σε κενή εστία είχε πολύ εύκολο έργο για το 1-0.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου η ομάδα του Χιμένεθ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Λιβάια εξουδετερώθηκε από τον Πίτκα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0 να παραμένει.

Το «καθάρισε» ο Λιβάια

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ θέλησε να φτάσει γρήγορα σε ένα δεύτερο τέρμα που ουσιαστικά θα «κλείδωνε» το τρίποντο και θα ολοκλήρωνε ήσυχα τη βραδιά, χωρίς απρόοπτα.

Οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν στο δεύτερο μόλις λεπτό του ημιχρόνου καθώς ο Αναστασόπουλος βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Τσιντώτα, ο οποίος διατήρησε το μηδέν για την εστία του.

Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήταν και το δεύτερο γκολ της Ένωσης. Συγκεκριμένα, στο 63ο λεπτό ο Μπακασέτας επεχείρησε το δυνατό σουτ από τον άξονα, ο Πίτκας απέκρουσε ασταθώς με αποτέλεσμα ο Λιβάια να πάρει το «ριμπάουντ» και να πετύχει το 2-0 για την ομάδα του.

Αυτό το γκολ ηρέμισε αρκετά τους γηπεδούχους και έδωσε τη δυνατότητα στον Μανόλο Χιμένεθ να ξεκουράσει παίκτες οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με αρκετά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Ο Ισπανός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τους Κλωναρίδη, Γιακουμάκη για να μπορέσει να δώσει μεσοεπιθετική «φρεσκάδα» στην Ένωση.

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία ακόμα νίκη και να μένει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68' Κλωναρίδης), Λιβάια (72' Γιακουμάκης)

Λαμία (Μπ. Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Παπαργυρίου, Κουκόλης, Όμο, Ορτέγκα (74' Λινάρδος), Αναστασόπουλος, Τσούκαλος, Καραγιάννης, Ακόστα (55' Παντελιάδης)
Keywords
Τυχαία Θέματα