Έγινε άγαλμα ο Κοπά! (video)

Πλέον το «Auguste Delaune» -το γήπεδο της Ρενς- απέκτησε έναν σπουδαίο ένοικο, καθώς τον περιβάλλοντα χώρο κοσμεί το άγαλμα του Ρεμόν Κοπά, που «έφυγε» από τη ζωή το Μάρτιο του 2017 σε ηλικία 85 ετών.

Ο Κοπά (πραγματικό όνομα Κοπαζέφσκι, αφού οι γονείς του ήταν Πολωνοί μετανάστες) οδήγησε τη Ρενς στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1956, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει στην κατάκτηση και να προχωρά στην απόκτηση του Γάλλου διεθνούς εκείνο το καλοκαίρι.

Με τους
Μαδριλένους πανηγύρισε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ενώ επέστρεψε στη Ρενς για να αγωνιστεί μια οκταετία και να ολοκληρώσει εκεί τη λαμπερή σταδιοδρομία του, στην οποία ξεχωριστή θέση επέχει η Χρύση Μπάλα του 1958.

Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο Άγγλος γλύπτης Καρλ Πέιν κι έγινε πράξη χάρη σε μια δράση με την ονομασία «Ένα δώρο για ένα Θρύλο» την οποία ενεργοποίησαν ιδιώτες σε συνεργασία με το Δήμο της Ρενς και το σύλλογο. Χάρη σε αυτή την ενέργεια συγκεντρώθηκαν 80.000 ευρώ, ποσό το οποίο προστέθηκε στις 120.000 ευρώ που είχαν δωρίσει η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρενς κι ο Δήμος.

La statue de Raymond Kopa dévoilée ce soir #Reims #hommage pic.twitter.com/opMI3sXt5E

Eric QUENARD
Keywords
Τυχαία Θέματα