Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα! Η... σφαίρα απλώς ταχυδρομήθηκε!

Το πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα -και στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες- αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα!

Διότι στην... Κολομβία των Βαλκανίων έχουμε τόσο πολύ εθισθεί με τα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας σε βάρος των παραγόντων του αθλήματος που δεν μας προξενεί πλέον την παραμικρή εντύπωση ακόμα και η περίπτωση να παραλαμβάνει φάκελο με απειλητικό περιεχόμενο και... σφαίρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ.


Ναι, συνέβη την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και με την υπόθεση ασχολείται πλέον η Αντιτρομοκρατική! H ΕΠΟ αντέδρασε με μια ανακοίνωση που πέρασε στα ψιλά ενώ η Λίγκα nada!

Ναι, φτάσαμε στο 2018 και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι. Να βελτιωθεί στο ελάχιστο, να τραβήξει τον κόσμο στα γήπεδα, να προσελκύσει επενδυτές (τρανό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός), να γίνει ανταγωνιστικό στην Ευρώπη.

Την ίδια ήμερα (την περασμένη Πέμπτη) έγινε γνωστό ότι άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της κας Ντέπυ Κοξένογλου, διευθύντριας της ΕΠΟ και συζύγου του Κύρου Βασάρα (υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας) στην περιοχή των Καμινίων. Το περιστατικό, που συνέβη 40 ημέρες πριν, αλλά δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, ερευνούν ήδη η πυροσβεστική και η Ασφάλεια Πειραιά.

Ήταν το 13ο περιστατικό βίας που έχει γίνει γνωστό (ουδείς ξέρει πόσα μπορεί να είναι τα... άγνωστα ή μη καταγγελθέντα) και αφορά παράγοντες του ποδοσφαίρου από το 2012, ενώ ο... σφαιράτος φάκελος στον Βαγγέλη Γραμμένο ήταν το 14ο.

Πόσα από αυτά έχουν εξιχνιαστεί; Την απάντηση την γνωρίζουν καλύτερα όσοι ασχολούνται και στο ελάχιστο με το άθλημα. Πάρτε χαρτί και... μολύβι:

-Τον Φεβρουάριο του 2012 είχαμε την έκρηξη στο φούρνο του τέως διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα.

-Τον Απρίλιο του 2013 ο αδελφός του διαιτητή Ηλία Σπάθα δέχθηκε επίσκεψη από αγνώστους στο χώρο εργασίας του με μήνυμα ο ρέφερι να "προσέχει τα σφυρίγματά του" στη ρεβάνς κυπέλλου Αστέρας-ΠΑΟΚ.

-Τον Αύγουστο του 2013 το μέλος της ΚΕΔ Δημήτρης Καλύβας δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και τραυματίστηκε ελαφρά.

-Τον Ιανουάριο του 2014 το μέλος της ΚΕΔ Γιάννης Τσαχειλίδης δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του από άγνωστο, που χρησιμοποίησε σπρέι και προσπάθησε να τον χτυπήσει. Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.

-Το Νοέμβριο του 2014 ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος δέχθηκε επίθεση αγνώστων που τον τραυμάτισαν με λοστό στα χέρια και στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

-Το Μάρτιο του 2015 ο διαιτητής Καλογερόπουλος κατήγγειλε ότι το σπίτι του γέμισε με φέιγ βολάν απειλητικού περιεχομένου λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

-Τον Οκτώβριο του 2015 το μέλος της ΚΕΔ Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, που ήταν υπεύθυνος ορισμού των διαιτητών της Λίγκας, δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του με κροτίδες και το σύνθημα "ξέρουμε που μένεις" γράφτηκε με μπογιά στον εξωτερικό τοίχο της οικίας του.

-Τον Ιανουάριο του 2016 επικράτησε πανικός στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Αθηνών όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε αίθουσα ξενοδοχείου αναζητώντας Αθηναίους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που βρήκαν τρόπο να διαφύγουν.

-Το Μάρτιο του 2016 κάηκε το αυτοκίνητο του παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκου. Λίγες μέρες νωρίτερα ήταν παρατηρητής στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

-Τον Απρίλιο του 2016 άγνωστοι εισέβαλαν στο ΚΥΒΕ Περιστερίου και τραυμάτισαν τρεις επόπτες που μετείχαν σε σεμινάριο διαιτησίας.

-Το Νοέμβριο του 2016 δύο άνδρες χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του μέλους της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη και τον απείλησαν.

-Τρεις μέρες αργότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Μπίκας ειδοποιήθηκε ότι το σπίτι του στη Χαλκιδική καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Φυσικά για καθένα από τα παραπάνω περιστατικά οι αρχές δεν έχουν καταλήξει σε πιθανούς ενόχους. Όλοι οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Κι αντί η ΕΠΟ με τη Λίγκα και τον υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να συναντηθούν άμεσα και να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες των ομάδων να βρουν τρόπο να αποκτήσει και πάλι το ποδόσφαιρο τον αθλητικό του χαρακτήρα, ακόμα και υπό την απειλή της διακοπής κάθε συμμετοχής των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παραμένουν απλοί παρατηρητές.

Όπως και ο ΓΓ της ΟΥΕΦΑ Θόδωρος Θεοδωρίδης, που ενώ γνωρίζει καλά τον τρόπο που ενδέχεται να επαναφέρει την κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεχίζει να τηρεί παθητική στάση, έχοντας ως άλλοθι την γελοιότητα της επιτροπείας που έχει επιβληθεί από τη ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ.

Ευτυχές λοιπόν, το ποδοσφαιρικό 2018.
Keywords
Τυχαία Θέματα