Έφτιαξε ...Κάστρο στο Ολυμπιακό Στάδιο! (video)

Σε ένα απίθανο παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και εξαιρετικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, Παναθηναϊκός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Προηγήθηκαν οι Ακρίτες στο 19 με τον Κάστρο, οι Πράσινοι έκαναν την ανατροπή με γκολ του Μπουζούκη στο 48' και του Κολοβέτσιου στο 68' και είχαν δοκάρι με τον Κάτσε στο
75', όμως οι φιλοξενούμενοι με γκολ - πέναλτι του Κάστρο πήραν το βαθμό στο 96'!

Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τη διαιτησία του Ευαγγέλου, η Ξάνθη διατήρησε την εξαιρετική της παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης. Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του Παναθηναϊκού, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ινσούα (αριστερά), Μαυρομμάτης (στόπερ), Κολοβέτσιος (στόπερ) και Γιόχανσον (δεξιά). Κεντρικοί χαφ ήταν οι Χρ. Δώνης και Κάτσε, στις πτέρυγες έπαιξαν οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά) και Μουνιέ (δεξιά - πρώτο ματς μετά από 2 μήνες), ενώ ο Μπουζούκης βρέθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μακέντα.

Για την ομάδα της Ξάνθης, ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 1-4-2-3-1. Ο Ζίφκοβιτς ήταν κάτω από τα γκολποστ, στην άμυνα οι Σιλα (αριστερά), Κασάδο (στόπερ), Λισγάρας (στόπερ), Μπαξεβανίδης (δεξιά), ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Μελιόπουλος και Κοβάσεβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κάστρο και πίσω του οι Καντά, Ντουρίτσκοβιτς και Μπρίτο.

Απόρθητο ...Κάστρο!

Οι Πράσινοι μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ωστόσο η καλά οργανωμένη ομάδα της Ξάνθης προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε τους Ακρίτες μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μουνιέ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 11ο λεπτό. Ο Κάστρο έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπρίτο, ωστόσο ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα.

Οι Ακρίτες πίεσαν ψηλά κατά διαστήματα, δεν άφησαν το Τριφύλλι να κυκλοφορήσει τη μπάλα και στο 19ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μετά από αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Καντά έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάστρο και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη.

Στο 26΄ ο Χατζηγιοβάνης έκανε εξαιρετική προσπάθεια και είδε την κίνηση του Μακέντα, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Ζίφκοβιτς, όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πρόλαβε και μάζεψε τη μπάλα.

Οι Πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 30ο λεπτό με τον Γιόχανσον, όμως ο Ζίφκοβιτς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ της μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Σουηδού. Η Ξάνθη διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ενώ οι Πράσινοι έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία στο 43ο λεπτό με τον Μπουζούκη να κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον τερματοφύλακα της Ακριτικής ομάδας να διώχνει με γροθιές τη μπάλα.

Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του!

Αισθητά βελτιωμένος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός και κατάφερε με γκολ από τα ...αποδυτήρια να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 48ο λεπτό ο Μπουζούκης έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Ζίφκοβιτς, κάνοντας το 1-1, ενώ το τέρμα που πέτυχαν οι Πράσινοι έδωσε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Η αλλαγή συστήματος σε 1-4-4-2 έκανε πιο απειλητικό τον Παναθηναϊκό που έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μακέντα στο 50ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηγιοβάνης δεν κατάφερε από μακρινή απόσταση να "κρεμάσει" τον Ζίφκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι επέμειναν και στο 63' είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Ινσούα από το ...μισό μέτρο να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Βέργου ως οφσάιντ, ενώ στο 68ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική ανατροπή με κεφαλιά του Κολοβέτσιου.

Το Τριφύλλι πέτυχε το 2-1 και έδειχνε να κρατά στην αγκαλιά του το "τρίποντο", σπαταλώντας σπουδαίες ευκαιρίες στη συνέχεια του αγώνα.

Στο 75' οι Πράσινοι είχαν δοκάρι μετά από "κεραυνό" του Κάτσε, στο 80΄ο Μακέντα δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να κάνει το 3-1 και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι!

Ο διαιτητής Ευαγγέλου θεώρησε πως ο Μαυρομμάτης ανέτρεψε τον Κάστρο και ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας με ψυχραιμία διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 2-2

Σκόρερ: 48' Μπουζούκης, 68' Κολοβέτσιος - 19', 96' Κάστρο
Κίτρινες κάρτες: 28' Ινσούα, 77' Μακέντα, 96' Διούδης - 14' Μελιόπουλος, 51' Ντουρίτσκοβιτς, 77' Μπαξεβανίδης
Κόκκινη κάρτα: -

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί Διαιτητές: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)
Τέταρτος Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα (89' Κουλιμπαλί), Μουνιέ (60' Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73' Χατζηθεοδωρίδης), Μαυρομμάτης, Κάτσε.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (70' Μπαριέντος), Κάστρο, Λίλα, Μελιόπουλος (86' Αλμέιδα), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (80΄Σαρπόνγκ).
Keywords
Τυχαία Θέματα