Έφτασε η στιγμή να το πάρουν απόφαση

Προ ημερών πληροφορηθήκαμε όλοι μας το τελευταίο χρονικά επεισόδιο στο "σίριαλ" της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η τρίτη αρνητική απόφαση του ΣτΕ απέναντι σε όσους επιμένουν να βάζουν τρικλοποδιές στο όνειρο των φιλάθλων του Δικεφάλου αποτελεί πλέον και το πιο ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Γίνεται αντιληπτό απ' όλους ότι πολύ δύσκολα θα σταματήσει η προσπάθεια που ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούλιο. Τότε που μπήκαν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο της
ερασιτεχνικής ΑΕΚ και άρχισαν τα έργα.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είναι μια απλή και τυπική απόφαση. Είναι κάτι πολύ περισσότερο και ο λόγος είναι προφανής. Τα έργα δεν σταματούν. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να συμβεί το αντίθετο, η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Στις αρχές του 2018 το έργο θα μπει στη β' φάση του και ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Κι όταν λέμε του στόχου αναφερόμαστε ξεκάθαρα στην συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ, αλλά και των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι δεδομένο ότι οι μεν έχουν κοινό στόχο με τους δε.

Ακόμα κι αν υπάρχουν κάτοικοι στην περιοχή οι οποίοι δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κατανοούν ότι η επιστροφή της Ένωσης θα αποτελέσει "ανάσα" για την πόλη. Μα είναι κάτι ξεκάθαρο που δε χρειάζεται να γνωρίζεις λεπτομέρειες προκειμένου να αντιληφθείς τη σημασία του. Ακόμα όμως κι όσοι επιμένουν να εφευρίσκουν δικαιολογίες με σκοπό να προσθέτουν εμπόδια στη διαδικασία της επιστροφής του Δικεφάλου στη φυσική του έδρα, αρχίζουν και το παίρνουν απόφαση. Είναι ένα έργο το οποίο δεν έχει να κάνει με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δημήτρη Μελισσανίδη (όπως επιθυμούν κάποιοι να διαδίδουν), αλλά αποτελεί κίνηση ζωτικής σημασίας για την ΑΕΚ και γενικότερα για την περιοχή. Όσο νωρίτερα γίνει κατανοητό, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα