Έδειξε σημάδια βελτίωσης αλλά…

Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδανικό, οι γηπεδούχοι έδειξαν εμφανή σημάδια βελτίωσης, παίζοντας με περισσότερο πάθος και ένταση απ’ ό,τι μας είχαν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με τον Ντέσερς, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στον κόσμο τους.

Το γκολ τους έδωσε ώθηση, τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, με την ομάδα να δείχνει διάθεση να παλέψει σε κάθε μονομαχία και να βγάλει χαρακτήρα. Όλα αυτά μέχρι

το 70’ αφού οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ, (κυρίως αυτή του Ποντένσε), δημιούργησαν προβλήματα στην πράσινη άμυνα.

Τελικά, για τρίτη συνεχόμενη φορά η ομάδα της Αθήνας, δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της σκορ. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και ύστερα βγήκε μπροστά, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, εκμεταλλευόμενος μια στιγμή αδράνειας στη «πράσινη» άμυνα.

Το τελικό 1-1 άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού. Από τη μια χαμόγελα, γιατί ο η ομάδα έπαιξε καλύτερα και από την άλλη πίκρα γιατί δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Κοντής άλλαξε το κλίμα

Παρά το γεγονός ότι είχε ελάχιστο χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, ο Χρήστος Κοντής φαίνεται πως έδωσε το πρώτο θετικό δείγμα γραφής. Οι παίκτες έδειξαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και συνοχή, ενώ φάνηκε να υπάρχει σαφές πλάνο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, κάτι που έλειπε στα προηγούμενα ματς με τον Βιτόρια στον πάγκο.

Το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει συνέχεια και διάρκεια στην αγωνιστική βελτίωση. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις στα χαφ, αλλά και την επίθεση, πρόβλημα που πιθανόν να διορθωθεί όταν τα νέα πρόσωπα που αποκτήθηκαν τον τελευταίο μήνα αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό και δείξουν ικανοί να βοηθήσουν περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο 45λεπτο δεν καλή κυκλοφορία της μπάλας και αυτό φάνηκε όταν  οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην επίθεση. Επίσης, στη μεσαία γραμμή δεν υπήρχε ο ηγέτης που θα κρατήσει μπάλα και όταν κουράστηκε ο Τζούρισιτς το «τριφύλλι» αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα.

Η επόμενη μέρα

Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί, όμως τα σημάδια βελτίωσης αφήνουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Παναθηναϊκός καλείται να «χτίσει» πάνω σε αυτήν την εικόνα, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να επιστρέψει στις νίκες. Η πίεση είναι δεδομένη, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού φάνηκε για πρώτη φορά εδώ και καιρό να βλέπει μια ομάδα που προσπαθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η επιστροφή της ταυτότητας που έκανε αυτόν τον σύλλογο ξεχωριστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα