Έχει ...ψωμί ακόμα

Μετά από χρόνια είναι αλήθεια ότι παρακολουθούμε μια πραγματική μάχη στην κορυφή της βαθμολογίας μεταξύ τριών ομάδων (ο Ατρόμητος δύσκολα θα αντέξει), οι οποίες δείχνουν ικανές να φτάσουν ως το τέλος. Ένα ιδανικό σενάριο για όσους επιθυμούμε να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο, δίχως να φοράμε χρωματιστά γυαλιά. Οι πιο ...παλιοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι, αλλά στα λεγόμενα "μικρά" παιχνίδια. Πόσο διαφορετική όμως μπορεί να είναι φέτος η κατάσταση;

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η ΑΕΚ ναι μεν έχει
νικήσει στα δύο εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ έχει αποσπάσει ισοπαλία μέσα στη Λ. Αλεξάνδρας από τον Παναθηναϊκό, αλλά παρόλα αυτά είναι τρίτη στη βαθμολογία, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι ...παλιοί έχουν δίκιο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα επειδή ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να νικήσει ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, ακόμα και μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος. Η πολύ μικρή βαθμολογικά διαφορά στην κορυφή μπορεί εύκολα να καλυφθεί από τους βαθμούς στα ντέρμπι. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η αποψινή αναμέτρηση στο Φάληρο. Προσωπική άποψη είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να τελειώσει απόψε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ανεξάρτητα απ' το τι θα έχει κάνει νωρίτερα ο ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα. Ο "μαραθώνιος" έχει πολύ δρόμο ακόμα και καμία από τις τρεις ομάδες δεν πείθει ότι μπορεί να πάει αήττητη ως το τέλος.

Εννοείται ότι μ' αυτό σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πούμε ότι το αποψινό ντέρμπι πρόκειται για έναν ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος. Όχι, στην προκειμένη περίπτωση η χιλιοακουσμένη ατάκα προπονητών και ποδοσφαιριστών δεν έχει βάση. Δεν είναι ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά το πιο σημαντικό παιχνίδι γιατί αν η Ένωση μπορέσει να φύγει νικήτρια δεν θα προσθέσει απλώς τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της. Θα έχει πετύχει κάτι πολύ περισσότερο. Αρχικά θα γεμίσει με προβλήματα και εσωστρέφεια τους "ερυθρόλευκους", ενώ συγχρόνως θα αγχώσει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟΚ, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την κορυφή.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος οι "κιτρινόμαυροι" σε περίπτωση νίκης θα πείσουν πρώτα απ' όλα τους ίδιους τους εαυτούς τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν χάσουν ναι μεν θα μείνουν πίσω, αλλά σε καμία περίπτωση δε χάνονται. "Κλειδί" είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Αν η ΑΕΚ μπορέσει να απομακρύνει τους κινδύνους απ' την περιοχή της σ' αυτό το χρονικό σημείο, τότε θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες να φύγει με αποτέλεσμα απ' την έδρα του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα