Ε3 2019: Αποκλειστικές πληροφορίες για το gameplay του Cyberpunk 2077

Και όχι μόνο.

Το IGN έριξε μία ματιά στο κεκλεισμένων των θυρών demο του Cyberpunk 2077 και είναι εδώ για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Συνολικά λοιπόν απολαύσαμε περίπου 45 λεπτά gameplay και καταφέραμε να βγάλουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για εσάς. Πάμε όμως να τους ρίξουμε μία ματιά. Καταρχάς το παιχνίδι είναι ένα narrative-driven open-world action RPG, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης. Αυτό είναι λογικό καθώς η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει

οριστεί για τις 16 Απριλίου του 2020.

Ο κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού λέγεται V. Κάποιος του έχει φυτεύσει, παρά τη θέληση του, ένα μικροτσίπ στο οποίο είναι αποθηκευμένο το μυστικό της αθανασίας ενώ τον κυνηγάει ένα πραγματικό ψηφιακό φάντασμα ονόματι Johnny Silverhand. Ο Silverhand δεν υπάρχει σε κανένα αρχείο, είναι πραγματικά αόρατος. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ποιος τον υποδύεται;

Μα φυσικά ο Keanu Reeves. Για να γλιτώσει λοιπόν ο V από τον John Wick δέχεται τη βοήθεια μίας ομάδας ονόματι Voodoo Boys. Μπορείτε να προσαρμόσετε το εξωτερικό στυλ του V όπως θέλετε. Το αστείο πάντως της υπόθεσης είναι πως όταν βγείτε από το customization menu θα ακούσετε τον Silverhand να λέει "Come on, you really think they give a rat's dick how you look?".

Η γνωριμία μας με τους Voodoo Boys έγινε σε ένα παρεκκλήσι. Προχωράμε λοιπόν μέσα σε αυτό ενώ ο ιερέας δίνει μια ομιλία στους πιστούς. Εκεί γνωρίζουμε τον σύνδεσμο των Voodoo Boys, ο οποίος σας παραπέμπει σε έναν χασάπη λέγοντας σας να ζητήσετε κάποιον ονόματι Placide.

Τα γκράφιτι σε πολλούς τοίχους γράφουν "Where's Johnny?". To demo διαδραματίζεται στην περιοχή Pacifica της πόλης, η οποία θα αποτελούσε ένα πραγματικό στολίδι αλλά τελικά οι επενδυτές την εγκατέλειψαν και την άφησαν να σαπίσει.

Χάρη σε ένα εμφυτευμένο τσιπ έχετε μετάφραση σε πραγματικό χρόνο των όσων σας λέει ένας άγνωστος ο οποίος μιλάει τη γλώσσα Creol. Τελικά γνωρίζετε τον Placide, ο οποίος σας πηγαίνει κάπου για να σας δώσει μία νέα δουλειά.

Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για το στικάκι, τσιπ, ακούγεται να λέει η φωνή κάποιου μέσα στο κεφάλι σας.

Πάμε όμως να δούμε και μερικά πράγματα για τον κόσμο του παιχνιδιού. Καταρχάς υπάρχουν πολλά μαγαζιά από τα οποία μπορείτε να ψωνίσετε πράγματα. Σε περίπτωση που παίξετε σαν netrunner θα έχετε και αντίστοιχο υλικό. Στο υλικό αυτό ανήκει και ένα αντικείμενο ονόματι "Demon Software" το οποίο σας δίνει ένα νέο ability μόλις το χρησιμοποιήσετε.

Ο Placide τελικά μας οδηγεί σε ένα γραφείο για να μιλήσετε. Εννοείτε πως μπορούμε να συνδεθούμε τον υπολογιστή του. Κάποια στιγμή πάντως, μέσα στο παιχνίδι, ο V δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και αυτό έκανε το τσιπ του να μην λειτουργεί πια. Συνδεθήκαμε λοιπόν στον υπολογιστή του Placide και τώρα μπορούμε να ακούσουμε τη φωνή του στο κεφάλι σας.

Φυσικά οι Voodoo Boys δεν γίνεται να μην είχαν και το αντίπαλο δέος. Αυτοί λοιπόν ακούνε στο όνομα Animals, οι οποίοι μάλιστα πίνουν ένα είδος χυμού που τους κάνει πραγματικά δυνατούς. Αυτοί λοιπόν, κατά τη διάρκεια του demo, θα επιτεθούν σε κάτι ανιχνευτές των Voodoo. Αποστολής σας είναι να τους βγάλετε από τη μέση.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη λοιπόν οι developers είπαν ότι μπορείτε να τερματίσετε ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς να έχετε σκοτώσει ούτε έναν καθώς κάθε φορά που πλησιάζετε έναν εχθρό αθόρυβα μπορείτε είτε να τον σκοτώσετε είτε να τον εξουδετερώσετε.

Ως γνωστόν, επίσης, ο χαρακτήρας σας είναι ένας hacker. Οπότε μην τολμήσετε να προσπαθήσετε να σπάσετε μία πόρτα για να την ανοίξετε. Εννοείται ότι θα την χακάρετε. Το αστείο είναι ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του demo βρήκαμε μερικούς Animals να παίζουν μποξ με ένα ρομπότ. Φυσικά και το χακάραμε και το ρομπότ σκότωσε έναν από αυτούς χωρίς δισταγμό. Τι πιο stealthy;

Μπορείτε επίσης να χακάρετε διάφορες συσκευές οι οποίες βρίσκονται κοντά σας για να τραβήξετε τα βλέμματα των εχθρών μακριά.

Σε κάθε level-up θα λαμβάνετε και από ένα perk point, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε upgrade σε όπλα ή να ξεκλειδώνετε διάφορα abilities. Επιβάλλεται κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι να χρησιμοποιήσετε έναν εχθρό σαν ασπίδα. Είναι πολύ ωραίο.

Εκτός από τους Animals, θα έχετε να αντιμετωπίσετε και τη Netwatch, μία οργάνωση η οποία είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει το κυβερνοέγκλημα. Κάπου εδώ λοιπόν είναι που η Baywatch θα θελήσει να σας εξαγοράσει. Έρχεστε λοιπόν σε επαφή με έναν πράκτορα της οργάνωσης, με τη βοήθεια του Placide. Ο πράκτορας αυτός σας ενημερώνει λοιπόν ότι ο Placide σκοπεύει να σας σκοτώσει μόλις τελειώσετε τη δουλειά.

Η επιλογή για το τι θα κάνετε είναι δική σας. Καθώς σκέφτεστε ποιο διάλογο να επιλέξετε διάφοροι NPC θα πεταχτούν με γρήγορες γραμμές για να σπάσουν την ησυχία. Έχετε αρκετές επιλογές για να μάθετε αν ο πράκτορας αυτός λέει την αλήθεια. Εμείς φυσικά αποφασίσαμε να τον χακάρουμε.

Από ό,τι φαίνεται τελικά λέει την αλήθεια, αφού λίγο μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς ο Placide ξεκίνησε να θερίζει κόσμο.

Κάπου εκεί τελείωσε το demo.

Όλες οι ανακοινώσεις από την E3 στο ειδικό hub του IGN Greece: E3 2019

IGN GreeceE3 2019: Αποκαλύφθηκε το Watch Dogs: Legion και η ημερομηνία κυκλοφορίας τουΕ3 2019: Αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες από το Call of Duty: Modern WarfareE3 2019: Η Nintendo ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω σε online co-op για το Super Mario Maker 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα