Δύο νεκροί στην ομηρία στη Γαλλία από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους

Ο ένοπλος μπήκε στο σούπερ μάρκετ φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ(Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος - σύμφωνα με ταγαλλικά ΜΜΕ ζητά την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεωντου Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι - είναι πιθανότατα ο ένοπλος που κρατά ομήρους σεσούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπς της Γαλλίας.

Η ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί και πριναπό λίγο

ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύονεκροί. Επίσης, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στηνέρευνα, ο δράστης φέρεται να είνια ένας Ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών,που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικόισλαμισμό, φέρεται να είναι ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ στηνΤρεμπ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι όλα δείχνουνότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια» ενώ ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ ΕρίκΜενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημαφωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πωςβρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησεεναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν απόαυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόληΤρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωσηΙσλαμικό Κράτος.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα