Δώρο της Βίλεμ στον Άγιαξ, 5-0 την PSV!

Τεράστια νίκη πέτυχε η Βίλεμ απέναντι στην πρωτοπόρο PSV και ξέφυγε 8 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος στην Ολλανδία η PSV διατηρεί διαφορά 10 πόντων από τον Άγιαξ που έχει ματς λιγότερο, την Κυριακή υποδέχεται το μεσημέρι στο Άμστερνταμ την Χέρενφεϊν (15:30).

Η Βίλεν κέρδισε την PSV για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και ύστερα από 23
παιχνίδια. Παράλληλα πήρε ρεβάνς για την ήττα της στο πρώτο γύρο στο Αϊντχόφεν όπου έχασε 4-0, ενώ η PSV ηττήθηκε μετά από 47 ματς που ήταν αήττητη ημέρα Σάββατο!

Με ενθουσιασμό μπήκε στο ματς η Βίλεμ και κατάφερε να ανοίξει στο σκορ στο 21’ με τον Ρίενστρα να αξιοποιεί το γύρισμα του Λούις σημειώνοντας το 6ο φετινό του γκολ. Πίεσε η ομάδα του Κοκού και προσπάθησε να αντιδράσει χάνοντας ευκαιρίες με αποκορύφωμα την διπλή μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Ουρουγουανός Περέιρο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και στο 59’ ο Ορτίθ με όμορφο σουτ έγραψε το 2-0 την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έψαχναν για την ισοφάριση. 10 λεπτά αργότερα ο διαιτητής Κάιπερς είδε χέρι του Λουκάσεν και ο Ορτίθ από την άσπρη βούλα νίκησε για 2η φορά τον Ζουτ για το 3-0. Στο 76Ο ο Ριένστρα εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της PSV και με το 2ο γκολ του έγραψε το 4-0. Στο 89’ ο Λουκάσεν ανέτρεψε τον Βαϊνάλντουμ, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τον Φραντσίσκο Ορτίθ να διαμορφώνει το τελικό 5-0 και να πετυχαίνει το 3Ο δικό του, 13Ο συνολικά στην σεζόν. H Βίλεμ πρώτη φορά φέτος σκοράρει 5 φορές ενώ και η PSV για πρώτη φορά δέχεται 5 γκολ.

Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού με βατό πρόγραμμα στην συνέχεια, φιλοξενεί Φένλο και Μπρέντα, πριν δοκιμαστεί στην έδρα της Αλκμάαρ και υποδεχτεί τον Άγιαξ.
Η πρωταθλήτρια του 2016 είναι πολύ κοντά στο να ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί της Έρεντιβίζιε παίρνοντας τα σκήπτρα από την Φέγενορντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα