Δωρεές από UEFA και Premier League σε Τουρκία και Συρία

Η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 150 χιλιάδων ευρώ στην τουρκική ομοσπονδία και 50 χιλιάδων ευρώ σε δυο μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Συρία. Με αυτή την κίνηση, η παγκόσμια ομοσπονδία θέλησε να βοηθήσει και αυτή από την πλευρά της, ώστε να ανακουφιστούν αυτές τις δύσκολες ώρες, όσοι έχουν πληγεί.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η UEFA κάνει αυτή την αρχική δωρεά για να βοηθήσει την άμεση ανθρωπιστική απάντηση

σε αυτή τη φρικτή τραγωδία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες-μέλη μας για τη γρήγορη και συμπονετική αντίδραση και την υποστήριξη που προσέφεραν σε όσους επλήγησαν από αυτό το τρομερό γεγονός».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Premier League, η οποία αποφάσισε να προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ για τους ίδιους λόγους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Premier League είναι βαθιά θλιμμένη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Η Λίγκα θα κάνει δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών στην Έκκληση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές (DEC) για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας σε όσους έχουν ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα